Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
paradoks

Žene se s godišnjeg odmora vraćaju – umornije!

odmor
Thinkstock
05.11.2012.
u 13:00

Muškarci najčešće "aktivno" sudjeluju u odmoru kao "vozači", a sve ostalo prepuštaju svojim partnericama

Da je odmor užitak, iskusi tek mali broj žena i majki. Naime, one se toliko umore planirajući i pripremajući se za odmor da, kad godišnji počne, nerijetko su previše umorne da bi se prepustile i uživale.

Mnoge su i same krive za "preopterećenje" jer partneru ne vjeruju toliko da bi mu prepustile dio organizacije te svjesno na sebe preuzimaju pripremu i organizaciju. No one tvrde da su imale loših iskustava s prepuštanjem organizacije drugima.

Muškarci najčešće "aktivno" sudjeluju u odmoru kao "vozači" jer upravo su oni najčešće za upravljačem automobila kad idu na neku udaljeniju destinaciju.

Istraživanje je pokazalo da osam od deset žena u studiji britanske kompanije Owners Direct nema nikakvu pomoć od partnera u planiranju i pripremi godišnjeg odmora. Kada se zajednički odredi željena destinacija, 82 posto žena samo obavlja rezervaciju karata, plan puta i nabavu te pakiranje. Čak 69 posto žena brine se i o sigurnosti doma dok su na putu te se pobrinu za zalijevanje biljaka i provjeru stana, piše Daily Mail.

Komentara 1

LI
liliZG
15:21 05.11.2012.

Istina, ja se naradih na odmoru isto kao i kod kuće, aparman, kuhanje, šoping namirnica, i još moraš da u tuđoj kući ti djeca nešto ne razbiju ili polome, ma šta umorana, totalno iscrpljena, ....jedva sam čekala da dođem toma i to fala bogu 3 dana prije kraja godišnjeg da se naspavam i odmorim, i operem 5 mašina veša kojeg sam dovukla sa sobom......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije