Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
evolucija na djelu

Žene preferiraju stabilne muškarce, a seksepilne ponekad

ljubav
Reuters/PIXSELL
26.10.2012.
u 17:12

Tijekom ovulacije žene su sklone manje se razumjeti sa svojim partnerima te ih privlače drugi muškarci

Žene za vrijeme ovulacije obično privlače dominantni muškarci, najčešće oni koji nisu njihovi partneri. Ako su žene u vezi s manje atraktivnim muškarcima, prema njima tada postanu vrlo kritične. Tada i ne osjećaju preveliku povezanost s njima.

Najnovije istraživanje sveučilišta u Kaliforniji pokazalo je da su žene čiji su partneri sličniji alfa-mužjacima puno sretnije u tom razdoblju. U istraživanju su u nizu eksperimenata gledali žene kako doživljavaju muškarce i, između ostalog, otkrili da ženin stav prema muškarcima ovisi o statusu njihove plodnosti, ali i privlačnosti njena muškarca, piše Medical Daily.

Ipak, muškarci bez viška testosterona, tvrde znanstvenici, ne bi trebali paničariti jer ta faza niti traje dugo niti ima nekog velikog utjecaja na vezu.

– Odbojnost prema partneru javlja se samo kod žena koje nemaju toliko privlačne partnere. Ovulacija potiče određene promjene u njima koje mijenjaju njihovo ponašanje. Srećom, to ne traje dugo – objašnjava istraživačica Martie Haselton.

Ženama podsvijest u tim trenucima govori da biraju muškarce koji su dovoljno fizički sposobni brinuti se o obitelji, a to su najčešće muškarci s puno testosterona.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije