Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jeste li znali?

Žene ne bi trebale vikendom duže spavati, evo što se može dogoditi

screenshot/facebook
19.11.2018.
u 21:00

Stručnjaci savjetuju kako bismo i vikendom trebali imati isti raspored spavanja i buđenja, posebice žene.

Mnogi jedva dočekaju vikend kako bi se pošteno naspavali i odmorili nakon napornog tjedna.

No, to i nije tako dobra ideja. Stručnjaci savjetuju kako bismo i vikendom trebali imati isti raspored spavanja i buđenja, posebice žene.

Istraživanje koje je obuhvatilo 150 žena, studentica u Japanu, pokazalo je da tijekom mjesečnice mogu imati jače menstrualne bolove ako vikendom spavaju dulje, posebice u to vrijeme ciklusa. Poremećeni unutarnji sat može imati negativne posljedice na zdravlje. Osobe koje nemaju redovitre navike odlazaka na spavanje i buđenja, imaju jače simptome poremećaja, a bolne menstruacije su za žene posebice izražene, navodi se u zaključcima istraživanja. 

Znanstvenici iz Tokya ne znaju kako je poremećeni ritam spavanja vikendom povezan s jačim bolovima za vrijeme menstruacije kod žena, ali vjeruju da se remeti razina hormona u ženinom tijelu što dovodi do neugodnih simptoma bolnijih mjesečnica i jače nadutosti, piše New Scientist. 

Pogledajte i video Simptomi koji će vam otkriti imate li problema sa srcem

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Númenor
Númenor
01:39 20.11.2018.

Eto. Više delati, manje spavati rekao bi Bandić...

5A
5_ak
20:08 20.11.2018.

Subota je ajmo na noge samo da mi je znati koja je budala doktorirala na tu temu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije