Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nije svejedno

Žene koje su postale majke imaju veći rizik od ovih bolesti

trudnica
Thinkstock
24.12.2018.
u 07:00

Rođenje svakog idućeg djeteta povećava taj rizik, navodi se u zaključcima istraživanja objavljenim u European Journal of Preventative Cardiology, a koje je obuhvatilo više od tri milijuna žena.

Imati dijete jedna je od najljepših odluka u životu, ali i, ako je suditi po rezultatima velikog istraživanja, nimalo bezazalena. 

Pokazalo se kako trudnoća i porod kod žena ostavljaju trajne promjene na ženinom tijelu. Podložije su riziku od srčanog i moždanog udara u kasnijim godinama života stoga znanstvenici preporučuju ženama koje su postale majke da promijene svoje nezdrav životne navike i češće se podvrgavaju liječničkim pregledima. 

Pogledajte i galeriju Ove čestitke iz 60-ih i 70-ih godina će vas razniježiti, ali i jako začuditi

trudnica
1/10

Rođenje svakog idućeg djeteta povećava taj rizik, navodi se u zaključcima istraživanja objavljenim u European Journal of Preventative Cardiology, a koje je obuhvatilo više od tri milijuna žena. 

Stručnjaci tvrde kako srce radi pojačano za vrijeme trudnoće kako bi opskrbilo i majku i dijete. Trudnoća može uzrokovati i upale u ženinom tijelu i nakupljanje masnih naslaga oko trbuha, masnoća u krvi i u arterijama, tvrdi voditelj istraživanja dr Dongming Wang sa Sveučilišta Huazhong iz Kine.

Te promjene mogu imati trajne posljedice na zdravlje kardiovaskularnog sustava i uzrokovati povećan rizik od srčanog i  moždanog udara kasnije u životu.

Pogledajte i video Drska krađa u zračnoj luci

Komentara 8

VI
Vito
08:03 24.12.2018.

Žene koje su postale majke imaju veći rizik od ovih bolesti ::: Dobro, nije potrobno udati se, može i umjetna oplodnja, ali bitno je da živi od rizika oboljenja "od ovih bolesti".

VI
Vito
08:01 24.12.2018.

Žene koje su postale majke imaju veći rizik od ovih bolesti ::: Ovo je idealan način za poboljšanje nataliteta u Hrvatskoj. __ Evo "ljudi" tako se provodi natalitetna politika. __ Sad će svaka žena sama tražiti muža da što prije zatrudni i oboli

VI
Vito
08:11 24.12.2018.

nije svejedno Žene koje su postale majke imaju veći rizik od ovih bolesti Autor Linda Draškić ::: Ova očito ne želi djete pa potencijalnom partneru na ovaj način odgovara da ju neće jebati zbog znanstvenih razloga. __ "majstore" primi onu stvar u svoje ruku i pusti da postane usidjelica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije