Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prošetajte kad god

Žene koje hodaju imaju manji rizik od moždanog udara

'gra....zagreb.01.05.2004 jarun-setnja jarunom snimio - Zeljko Lukunic'
'zeljko lukunic'
06.01.2013.
u 16:30

Polako ali sigurno - bolje je šetati, nego se "rastakati" intenzivnim treninzima, pokazalo je novo istraživanje...

Samo tri i pol sata umjerenog hodanja pa i lagane šetnje tjedno dovoljno je da se smanji rizik od moždanog udara za razliku od od onih koje hodaju malo ili nimalo, pokazalo je istraživanje Jose Marie Huerte iz Regionalne zdravstvene uprave Murcia u Španjolskoj.

Utvrdio je da su žene koje hodaju bržim tempom najmanje 210 minuta tjedno pod 43 posto manjim rizikom od moždanog udara i to ne samo u odnosu na one neaktivne već i na žene koje se kraće vrijeme bave intenzivnijim fizičkim aktivnostima kao što je vožnja bicikla ili trčanje.

Kod muškaraca u istom istraživanju nije uočen smanjen rizik od moždanog udara s obzirom na vrstu ili intenzitet fizičke aktivnosti, za što španjolski team nema objašnjenje, piše Daily Mail.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije