Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nesvjesne predrasude

Žene ćelave muškarce smatraju manje privlačnima i neuspješnima, tvrdi novo istraživanje

shutterstock
18.09.2022.
u 12:19

Ženama je pokazana fotografija istog muškarca sa ili bez kose te su na temelju iste morale procijeniti njegovu osobnost i karakteristike.

 Mnogi muškarci strahuju od gubitka kose, a nova studija je otkrila da njihove brige možda nisu potpuno neutemeljene. Novo istraživanje objavljeno u časopisu Evolutionary Psychological Science otkrilo je da su ćelave muškarce žene ocijenile manje uspješnim i privlačnim.

U studiji je 120 žena pokazana fotografija muškaraca sa ili bez kose, a zatim su zamoljene da ocijene njegovu osobnost i osobine. Žene kojima je prikazan ćelav muškarac, u usporedbi s onima koje su vidjele istog muškarca s kosom, predviđale su da će on biti manje uspješa, prijateljski raspoložen i entuzijastičan, ali su ga i smatrale znatno manje privlačnim.

7 razloga zašto ćelavite, a niti jedan nema veze sa starenjem:

1/9

“Pomalo je zabrinjavajuće kako se muškarci percipiraju kada izgube kosu”, rekla je profesorica Maryanne Fisher, koautorica studije sa Sveučilišta St Mary's u Halifaxu u Kanadi pa dodala: “Biti ćelav utječe na pogled ljudi, od uspjeha u karijeri do njihove privlačnosti i osobnosti.”

“Ali samo zato što ćelavost može privući ovaj nesvjesni pogled na muškarce ne znači da njihove druge kvalitete nisu važne, a ako su na druge načine divni, to je vrlo važno”, zaključila je Fisher za Metro.

[ANKETA] Izuvate li cipele kada dođete kod nekoga u goste i očekujete li isto od svojih gostiju?

Komentara 5

BE
Beyonder
12:45 18.09.2022.

Muškarci samo žele da žena nije debela

MO
montello
12:28 18.09.2022.

Da i debele isto

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije