Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Homo ili hetero

Žene bolje 'skeniraju' nečiju seksualnu orijentaciju

moja lažna žena (1)
25.06.2011.
u 17:00

Žene su procjenjivale i seksualnu orijentaciju drugih žena, no najtočnije su rezultate ostvarile u procjeni muškaraca

Žene već pri samom pogledu na lice muškarca mogu uočiti je li on heteroseksualne ili gay orijentacije, utvrdili su znanstvenici Sveučilišta Toronto. Taj urođeni instinkt najtočniji je prilikom ovulacije, tj. plodnog razdoblja žene.

U studiji 40 heteroseksualnih volonterki promatrali su lica 80-orice muškaraca na fotografijama. Izraz lica muškaraca bio je gotovo identičan, a žene su s velikom točnošću pogađale njihovu seksualnu orijentaciju. U sličnom eksperimentu, muškarci su dvostruko više griješili u procijeni seksualne orijentacije žena.

- Žene su procjenjivale i seksualnu orijentaciju drugih žena, no najtočnije rezultate ostvarile u procjeni muškaraca - rekao je voditelj studije, profesor Nicholas Rule.

Plodnost, objasnio je, usmjerava pažnju heteroseksualne žene prema potencijalnom partneru. Ona tada utvrđuje postoje li šanse za ljubavnu iseksualnu vezu. Kod promatranja gay muškarca, ne dobiva "signal" za ostvarenje odnosa.

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
08:09 26.06.2011.

O, Bože, kakvih sve gluposti ima u Večernjaku. Na što vi sve trošite prostor i vrijeme?

OB
-obrisani-
04:44 27.06.2011.

Ha, a neke zenske koje se igraju sa pjesmom o muskim penisima i zavrijede pozamasnu svotu komentara, te same sebi dokazau da su ku***i prostitutke, jer poznavajuci penise od unproforaca, kanadjana, srba, engleza ili velsana to ne moze svatko, samo one koje su se podavale svakome i znaju sve velicine penisa. Gricka**, imam li prav????? Jadan ti je zivot kojim zivis

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije