Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
e, da...

Žene bi trebale izbjegavati jesti duboko prženu hranu, razlog je i više nego opravdan

Pržena piletina
Getty Images
25.01.2019.
u 07:01

Žene koje konzumiraju jednu ili više porcija pržene piletine na dan, imaju 13 posto veći rizik od prerane smrti

Mnogi će posegnuti za brzom hranom u užurbanoj svakodnevnici, no žene bi trebale biti posebno oprezne.

Istraživanje je pokazalo da su žene koje jedu duboko prženu piletinu i ribu, u rizičnijoj skupini od muškaraca od prerane smrti.

One koje jedu jedan takav obrok svaki dan, imaju za osam posto veći rizik od prerane smrti u odnosu na one koji ne konzumiraju prženu hranu.

Istraživanje, čiji su rezultati objavljeni u časopisu British Medical Journal (BMJ), pokazalo je da su riba i piletina najčešće duboko pržene namirnice.

Žene koje konzumiraju jednu ili više porcija pržene piletine na dan, imaju 13 posto veći rizik od prerane smrti i 12 posto veći rizik od srčanih bolesti u usporedbi s osobama koje ne konzumiraju takve namirnice.

Pogledajte i galeriju Namirnice koje ne biste trebali podgrijavati

Pržena piletina
1/7

Istraživanje je obuhvatilo 106,966 žena u dobi od 50 to 79 godina koje su se uključile u istraživanje u razdoblju od 1993. do 1998. godine. Do danas, 31,558 žena sudionica istraživanja je umrlo, uključujući 9,320 onih koje su imale srčanih problema, 8,358 bolovalo je od raka, 13,880 umrlo je uzrokovano drugim zdravstvenim problemima.

Voditelji istraživanja sa Sveučilišta Iowa, zaključili su kako konzumacija pržene hrane općenito povećava rizik od nastanka raznih srčanih oboljenja i prerane smrti kod žena.

Pogledajte i video Simptomi koji će vam otkriti da imate problema sa srcem

 

Komentara 2

AI
airbender
09:38 25.01.2019.

13%, premali postotak da se odreknem pohanih otkoštenih zabataka u svinjskoj masti, kaj ste ludi...

AN
AnneBoleyn
10:46 25.01.2019.

I da je 100% :)))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije