Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mama na TikToku

Žena u šoku: 'Ginekolog mi je rekao da mi neće podvezati jajnike - jer takvu odluku ne mogu donijeti sama'

TikTok/bfeedingmomma
22.03.2021.
u 13:28

Mama troje djece odgovorila je na TikToku i na komentare onih koji su rekli da je 'liječnik očito bio u pravu kad ju je odbio, jer ipak danas ima troje djece...'

Nedavno su djevojke i žene na TikToku međusobno dijelile iskustva o seksističkim izjavama koje su u životu čule, a post jedne mame 'nadmašio' je većinu drugih i brzo postao viralan. 

- Bilo mi je 27 godina i baš sam bila rodila svoje drugo dijete kad sam pitala ginekologa što misli o ženskoj sterilizaciji, podvezivanju jajovoda kao metodi kontracepcije - ispričala je Sarah-Jo Baski u TikTok videu.

Iako je kasnije rodila još jedno dijete, tada je, kaže, ozbiljno o tome razmišljala, jer je na drugom porodu skoro umrla. 

Pogledajte video:

@bfeedingmomma

#sexist #mansplaining

♬ original sound - Sarah Jo

Liječnik joj je, kaže, odmah rekao da joj on to neće napraviti, a kad ga je pitala zašto, odgovorio je - 'Zato što nisi u braku!'.

- Kakve to ima veze s ičim?! - pitala ga je ona u čudu, a on joj je objasnio da 'takvu odluku može donijeti samo bračni par, muškarac i žena zajedno, a ne i žena sama...'

Ovaj je video je brzo postao viralan, s preko milijun pregleda i tisućama lajkova i komentara.

- Pitam se bi li isto rekao i muškarcu koji bi tražio vazektomiju - napisala je jedna korisnica, a Baski joj je odgovorila da ga je to i sama pitala.

- Zapravo je sam mom partneru, koji mu je potvrdio da ne želimo više djece, predložio vazektomiju, i to uz komentar upućen meni, 'ako nas dvoje uopće ostanemo zajedno'...- rekla je.

Žena je objasnila i da bi tog ginekologa bila prijavila ali da tada, prije deset godina, nije ni nije znala da se to može, a odgovorila je i na komentare onih koji su rekli da je 'liječnik očito bio u pravu kad ju je odbio, jer ipak danas ima troje djece...'

Super Nintendo World kao svijet Super Marija u prirodnoj veličini

1/7

- Tad sam bila zrela za takvu odluku jer smo i sin i ja skoro umrli na porodu i ne mislim da moja odluka da osam godina kasnije  imam još jedno dijete ima ikakve veze s tim što je on odbio napraviti legalan i uobičajen postupak, i to samo zato što nisam u braku - rekla je Baski, a prenosi Mirror.

Zato se, kaže, dijeljenjem ovog privatnog iskustva zalaže za pravo svake žene da donese odluku, makar i pogrešnu, koja se tiče njenog tijela.

- Moje tijelo, moj izbor. I nijedan mi muškarac ne može reći što s njim smijem, a što ne smijem raditi - zaključila je ova mama u komentarima.

Mojmira Pastorčić: Moram naći dobro mjesto za moju Ružu

Komentara 8

Avatar Osvetnik-Ernesta-Fulira
Osvetnik-Ernesta-Fulira
23:21 22.03.2021.

Imbecilni profeministichki aktivizam upakiran u celofan “vijesti”. Naravno da ni zena ni muskarac nisu apsolutni gospodari svog tijela. Da dodjem u bolnicu i trazim da mi odrezu zdravu nogu ili izvade oko, odbili bi me sa zgrazanjem i vjerojatno poslali na psihijatriju. Ali kad netko osakati svoje zdrave reproduktivne organe, to je onda “slobodan izbor”, ne..? Licemjerje i idiotizam bez presedana.

Avatar MK3
MK3
21:08 22.03.2021.

Kad odeš do liječnika kao da naručuješ Burger u McDonald's-u....

ZA
Zapadnjak
11:26 29.03.2021.

Lijecnik je pogrijesio, ocigledno... ono sto mi nije bas najjasnije je intenzitet durenja s obzirom da je na kraju imala jos jedno dijete koje vjerojatno jako voli i sve je super ispalo... meni bi bilo krajnje neugodno ovako se ljutiti i to javno da i između ostalog i to zadnje dijete moze to vidjeti, iskreno ovo mi je ruznije od doktora koji se upetljao na neprofesionalan nacin u nesto sto ga se ne tice...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije