Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Blogerica Ella Roberts

Žena rodila sinčića u dnevnom boravku, a cijeli porod je prenosila uživo - putem Instagrama!

Instagram/crazynewmumma
15.03.2021.
u 14:28

Na porod kod kuće se odlučila najviše zbog pandemije koronavirusa i činjenice da u bolnici suprug ne bi mogao biti uz nju, a svoje je 36-satne trudove podijelila i online.

Iako se bolničko osoblje, kako kaže, nasmijalo na njen plan poroda kod kuće, britanska je vlogerica Ella Roberts (28) za vrijeme lockdowna u svojoj dnevnoj sobi rodila zdravog sinčića Freedieja, a njenih je 19.000 Instagram pratitelja moglo gledati dolazak dječaka na svijet putem prijenosa uživo.

- Sretna sam što sam s vama sve podijelila - napisala je Roberts na svom Instagram profilu Crazy New Mumma, dodavši da joj, premda se to na fotografiji ne vidi, zadnji sati nisu bili lagani.

Maja Šuput odabrala je ime za sina: Zapisano je

1/9

Nestalo joj je, kaže, kisika i plina koji umanjuje bolove, bilo je puno krvi i vrištanja, a svi su jurili uokolo da sve pripreme za Freddiejev dolazak.

Ipak, vrijedilo je - kaže Robert kojoj je ovo inače bio drugi porod, a prvo je dijete rodila carskim rezom. 

Njenu je objavu u kratkom vremenu pogledalo oko 13.000 pratitelja koji su novim roditeljima napisali i na stotine komentara i čestitki. 

Roberts je za The Sun ispričala i da se na porod kod kuće najviše odlučila zbog pandemije koronavirusa i činjenice da u bolnici suprug ne bi mogao biti uz nju, a 36-satne je trudove podijelila na internetu jer je, kaže, htjela i druge žene nadahnuti da rađaju kod kuće.

Nakon što su joj liječnici rekli da bi porođaj kod kuće mogao biti rizičan, podršku je potražila na Facebooku gdje su joj u jednoj privatnoj grupi druge mame savjetovale što i kako da radi.

- I kćerku sam 2018. godine htjela roditi doma ali sam završila na hitnom carskom - rekla je, a kako je i s Freddiejem imala visokorizičnu trudnoću nije, kaže, mislila ni da će joj se ovaj put ta želja ostvariti.

Na porodu je ipak bila i primalja koja je mami cijelo vrijeme davala upute i hrabrila je, a došli su i njeni roditelji pa su u zadatak dobili dolijevanje vruće vode u bazen na napuhavanje. 

Maleni je Freddie rođen nakon 36 sati, a Roberts ga je sama izvukla iz vode, odmotala mu pupčanu vrpcu koja mu je bila oko vrata, stavila ga na sebe i počela trljati leđa - dok nije zaplakao.

- Bio je to nadrealan trenutak - rekla je ova mama i dodala kako je sretna što je mogla roditi onako kako je sama odabrala.

Muškarac promovira vježbe za jaču vilicu, liječnici se ne slažu

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar f@nky
f@nky
17:53 15.03.2021.

..ova je preduhitrila Maju u naumu..;-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije