Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Godinu dana trijezna

Žena konzumirala alkohol pune 33 godine: 'Život mi je bio party, a pretvorio se u pravi pakao'

Shutterstock
14.01.2021.
u 09:30

Svako bi jutro sama sebi, priča ova mama, rekla kako tu večer neće ni svratiti do trgovine po vino već ide ravno kući, ali bi oko ponoći počela razmišljati kako se 'taj dan jako naradila i zaslužila nagradu'

Majka devetogodišnje kćeri Jessica Roberts (47) počela je, kaže, neumjereno piti još u dobi od 13 godina, a 'dno' je dotaknula prošlog Božića. 

- Život mi se raspadao, morala sam uzeti slobodno i na poslu jer nisam bila u stanju raditi kako treba - ispričala je Roberts koja je trijezna od prošle Nove godine. Zbog alkohola su joj, kaže, dijagnosticirane depresija i anksioznost, a svake je večeri pila po dvije boce vina.

- Čim sam prestala piti i tjeskoba je nestala - rekla je Roberts koja je pila od svoje 13. godine, a već s 18 je, priča, otišla od kuće i nije se zaustavila do svoje 30-e. Sve je te godine, kako sama kaže, provela na 'masovnoj hedonističkoj zabavi diljem svijeta'.

- Vraćala bi se i šest mjeseci radila, a čim bi uštedjela neke novce, opet bih otputovala na par godina - ispričala je za The Sun.

Bila je, kaže, divlja i nigdje nije imala mira, a najmanje doma, pa nije ni namjeravala imati dijete: jer je previše voljela svoju slobodu i život posvećen putovanjima, koncertima i festivalima.

- Nisam ni o sebi znala brinuti - priznaje ova mama koja je tako jedne večeri dok je radila u Londonu zaspala u vlaku na putu doma u Essex, a probudila se 500-tinjak kilometara dalje svoje kuće, u jugozapadnom Londonu.

Savjeti za cjelovitu detoksikaciju organizma – saznajte kako ubrzati metabolizam i postići prirodnu detoksikaciju jetre

1/3

- Netko mi je čak ukrao naočale s lica, toliko sam pijana bila - kaže Robert koja je nakon kratke veze u dobi od 37 godina zatrudnjela i prestala piti, no samo na kratko...

- Brzo sam se vratila starim navikama i napila bih se čim bih kćer stavila na spavanje - kaže i objašnjava kako nikad nije mogla stati nakon jednog pića, a znala je i potajno piti u kuhinji, da ne mora dijeliti bocu s partnerom.

- Pila bih u kuhinji dok kuham, ali bih tamo provela puno više vremena, jer sam htjela sakriti koliko sam popila - ispričala je, a prazne je boce, kaže, skrivala na dnu kante za smeće.

- Moj je partner David znao što radim, nije glup - svjesna je mama koju je ova navika koštala više od 30 000 kuna godišnje, a utjecala joj je i na posao, jer je uvijek bila mamurna.

- Srećom, imala sam dobro plaćen posao pa sam uspijevala plaćati račune - rekla je, a piće joj je na kraju dana bilo 'nagrada'. 

Svako bi si jutro tako rekla kako tu večer neće ni svratiti do trgovine po vino već ide ravno kući, ali bi oko ponoći počela razmišljati kako se 'taj dan jako naradila i zaslužila nagradu'.

- Sad mi je kćer već svega svjesna i mislim da sam prestala u zadnji tren - rekla je, a život joj je, od kad ne pije, skroz drugačiji.

- Tad sam bila samo sjena osobe koja sam sada, život mi se skroz promijenio, obožavam svoj posao, a veza mi je neusporedivo bolja - rekla je.

Imate osjećaj da vam stalno drhti tlo pod nogama? To se zove "fantomski potres"

Imate osjećaj da vam stalno drhti tlo pod nogama? To se zove "fantomski potres".

Imate osjećaj da vam stalno drhti tlo pod nogama? To se zove "fantomski potres".

Objavljuje Večernji list u Četvrtak, 7. siječnja 2021.

Komentara 1

Avatar EtTore
EtTore
15:45 14.01.2021.

Gudrasica

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije