Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MISLE DA JE PREIZAZOVNO

Tiktokerica podijelila: 'Ukorili su me na dva radna mjesta zbog neprikladnog oblačenja samo zbog oblika tijela'

Tik Tok
19.05.2022.
u 16:30

Na jednom poslu je čak i dobila otkaz, a direktor joj je rekao da se oblaći 'previše seksi' i da to nije dozvoljeno

Jedna žena ispričala je kako su ju na dva posla ukorili zbog njezinog neprikladnog odijevanja iako je uvijek nosila normalnu, poslovnu odjeću, a razlog je što su njezine prirodne obline smatrali previše ometajućima, kako piše Mirror

Nina Osegueda na Tik Tok profilu podijelila je video u kojemu nosi crnu haljinu do koljena koja se često može vidjeti kao poslovna odjevna kombinacija kod žena koje rade u uredima. Rekla je da ju se, zbog njezine izražene figure pješčanog sata, uvijek gledalo drugačije. 

Stjuardesa otkrila stroga pravila i što rade prije ulaska putnika u avion

1/32

- Na poslu sam naučila da, bez obzira na to koliko sam prikladno i poslovno odjevena, moje tijelo toliko ometa ljude i nikad neću biti primjereno odjevena za radno mjesto - rekla je Nina u videu.

U videu je pričala i o tome kako su ju na dva radna mjesta upozorili da se mora prikladnije odijevati. Kasnije je objavila još jedan video u kojemu je detaljnije objasnila što se dogodilo, te je optužila jednog šefa da je nazvao njezinu odjeću 'previše seksi' za radno mjesto. 

- Prvi put kad se to dogodilo radila sam u tvrtci koja se bavi razvojem softvera. Bila sam otpuštena, a direktor mi je rekao da se odijevam previše seksi i da to u njihovoj tvrtci nije dozvoljeno. Drugi put kada mi se to dogodilo radila sam u jednom uredu u Washingtonu i voditeljica ureda je rekla kolegici da nosim haljinu za noćni izlazak. Haljina je bila do koljena i nije čak niti bila uska - nastavila je.

 

@ninaosegueda #stitch with @clayyedward i was reprimanded twice at 2 different pffices for dressing "inappropriately". it's just my shape. 🤷‍♀️ #bodyimage #bodyimageissues #body #hips #thicc #officelife ♬ original sound - Nina Osegueda

Korisnici Tik Toka u komentarima izrazili su joj svoju podršku i pisali joj kako to nije njezina krivica. 

- Ljudi bi trebali prilagoditi način na koji vide ženska tijela, vi niste ništa krivi - napisao je jedan korisnik.

- Kakvo užasno radno okruženje, dobro da više niste tamo. Oni imaju problem, a ne vi - dodao je drugi. 

Jednojajčane blizanke zaručene za istog muškarca: "Želimo biti trudne u isto vrijeme"

Komentara 2

BE
Beyonder
17:53 19.05.2022.

Budi sretna da ne radiš kod arapa, već bi te pojeli

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije