Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zastrašujuće

Žena ispričala iskustvo s kliničkom smrti: 'Umrla sam na 37 sekundi i vidjela sve što se događalo oko mene'

Netflix
22.01.2021.
u 11:30

Nakon što je rodila sina Jacoba, njezino srce prestalo je kucati i bila je mrtva 37 sekundi

Stephanie Arnold iz SAD-a tijekom svoje druge trudnoće 2013. godine imala je strah i predosjećaj da će umrijeti tijekom poroda – i nije bila sasvim u krivu.

U novom dokumentarcu na Netflixu, Surviving Death, ispričala je sa svojim suprugom Jonathanom kako je doživjela kliničku smrt na 37 sekundi za vrijeme poroda jer je imala stanje koje se naziva placenta previa, odnosno predležeća posteljica. Nalazi se vrlo blizu ili djelomično pokraj ušća vrata maternice, a u nekim slučajevima ga i potpuno prekriva. Ovakav položaj posteljice može prouzročiti jaka krvarenja. 

"Bilo mi je jako teško, dok još nisam znala da mi je posteljica u pogrešnom položaju, objasniti kako se osjećam. Samo sam suprugu govorila da imam predosjećaj da će se nešto loše dogoditi, ali nisam znala što. Kada bi me netko pitao kako mi je u trudnoći, svaki put sam htjela odgovoriti da ću umrijeti." 

Pogledajte video: 6 stvari koje niste znali o anemiji, a otkriva ih hematologinja

Zastrašujuća je činjenica da je Stephanie bila u pravu – nakon što je rodila sina Jacoba, njezino srce prestalo je kucati i bila je mrtva 37 sekundi, prenosi Mirror.

"Išla sam na carski rez, rodio se Jacob potpuno zdrav i sretan, ali sekundu nakon toga ja sam prestala disati. Imala sam osjećaj kao da sam u 3D filmu i da vidim sebe izvan svog tijela. Kao da sam bila iznad sebe, a u nekim trenucima i pokraj sebe. Vidjela sam sve što se događalo u sobi. Vidjela sam liječnike kako me oživljavaju. Sve se nekako kretalo oko mene, vidjela sam sve drage ljude – čak i baku koja je preminula prije 10 godina. Mamin brat također se pojavio, zajedno s mojom kćeri i mamom."

Stephanie se sjeća i kako je čula liječnike da u panici govore kako se ovo ne smije događati, kako je ne smiju izgubiti. U trbuhu je osjetila jak pritisak prije nego što se vratila u život. Nakon toga bila je šest dana u induciranoj komi, a jedan bubreg je zakazao. Ponovno je morala naučiti hodati i govoriti, a cijela situacija ostavila je, kako kaže, veliki trag u njezinu životu. 

'Pao sam u nesvijest, liječnici su rekli da izgleda kao klinička smrt'

1/1
Ključne riječi

Komentara 46

DU
Deleted user
11:47 22.01.2021.

Nije mi jasno zašto piše "zastrašujuće". Naime, smrt je prijelaz. Eventualno može biti zastrašujuće ako se čovjek iza smrti ne nada ničemu i živi životom kojim krši sve moguće Božje zapovijedi. Podržava pobačaje, gej"brakove", živi u preljubu, ne pomaže sirotinji, psuje preko svake mjere, pogotovo Boga i slično ... No takvi ljudi imaju problem. Oni jesu odustali od Boga, ali Bog nije od njih. I njih, kao i sve nas, čeka konačni sud. Mislim da je to jedina pravda.

CR
CrveniJohn
17:04 22.01.2021.

Duša koja postane svjesna svog postojanja svjesna i svog stvoritelja .Nesvjesne duše lutaju bez veze bez želje za znanjem pa postanu lakovjerni i vjeruju raznim znanstvenim vračevima umjesto da znanje potraže u dubini duše svoje.Ateizam je zabluda koja traje doo smrti a onda svjetlo istine mu rastopi laž.

SO
Sobrudolf
18:06 22.01.2021.

Rekao bi Grunf, ako si ziv, ne mozes biti mrtav.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije