Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nitko nije očekivao

Žena (68) rodila blizance nakon 43 godine pokušavanja: 'Nije nas briga što je opasno'

Lagos University Teaching Hospital
23.04.2020.
u 10:55

Iako su ih liječnici upozorili da je trudnoća u njezinim godinama izuzetno opasna, ovaj stariji bračni par iz Nigerije nije odustajao od svog sna. Nakon 43 godine pokušavanja, dobili su blizance.

Margarett Adenuga, 68, i njezin suprug Noah, 70, 43 godine su pokušavali dobiti dijete, a ta želja im se ostvarila 14. travnja, kada je Margarett rodila blizance, djevojčicu i dječaka, prenosi Daily Mail. Ovaj bračni par iz Nigerije napokon je ostvario svoj san, uz pomoć umjetne oplodnje.

Ova žena rodila je dijete u 72. godini te ga je i samostalno dojila:

Prošle godine, Margarett je uspjela ostati trudna iz četvrtog puta uz pomoć umjetne oplodnje, nakon što su prva tri puta bili promašaji. “Inspirirao nas je san kojeg sam imao 1996. koji mi je rekao da ću biti poznat diljem svijeta”, ispričao je Noah zašto nisu gubili nadu sve te godine. 

Pričali su s grupom liječnika koji su ih upozorili da je izuzetno opasno da Margarett zatrudni u njezinim godinama, ali kako je Noah sam rekao, to je bila njihova odluka i nije se ticala mišljenja liječnika. 

Foto: Lagos University Teaching Hospital

Trudnoću su nadzirali liječnici sveučilišne bolnice Lagos, iako ovaj bračni par nije tamo bio na umjetnoj oplodnji, sve dok Margarett nije rodila putem operacije u 37. tjednu. Bolnica je otkrila kako je ona bila prvi slučaj trudnoće kod žene njezine životne dobi. 

Adeyemi Okunowo, liječnik prisutan na porođaju, rekao je kako je rođenje bilo pravo čudo, ali da je par riskirao kada su se odlučili za nastavak trudnoće. Iako nije sigurno gdje su obavili umjetnu oplodnju, Noah je priznao da su zbog procedure otputovali u Ujedinjeno Kraljevstvo.

Pogledajte na koje načine održavati težinu nakon 50. godine:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije