Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Već je bila u postmenopauzi

Žena (61) postala surogat majka sinu i njegovom partneru: 'Sve bih ponovila!'

Instagram/matt_eledge
05.05.2021.
u 14:30

Rekao sam liječniku o čemu razmišljamo, a on je pitao: 'Je li mama zdrava?', pa sam mu rekao da je, a onda je pitao 'A ima li maternicu? Ako ima, ne vidim zašto ne!', prisjetio se Matthew

Matthew Eledge (34) i Elliot Dougherty (31) upoznali su se 2012. godine kad je Matthew režirao kratki film i pitao Elliota bi li on za glumce napravio stajling - otišli su u restoran razgovarati o scenariju i od tog se dana nisu prestali družiti, a tri godine kasnije su se i vjenčali, iako su istospolni brakovi u Nebraski priznati tek u ožujku ove godine.

Gej par brzo se susreo s predrasudama, a njihova se priča našla i na naslovnicama mnogih američkih novina kad je Matthew, nakon što je otkrio da su on i Elliot zaručeni, dobio otkaz u jednoj katoličkoj srednjoj školi gdje je predavao engleski jezik i radio kao logoped.

Tada je u znak podrške njemu i drugim gej parovima 102.000 ljudi potpisalo peticiju da se poništi odluka o otkazu, no katolička je škola bila čvrsta u svojoj odluci da otpusti, kako su tad napisali, 'člana osoblja koji se očito ne može posvetiti učenjima i doktrinama Katoličke crkve...'

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Matt Eledge (@matt_eledge)

Matthew je pronašao novi posao, ali iskustvo je njega i partnera umorilo, te su znali su da će im se slične stvari događati i ako u konzervativnoj Nebraski kao gej par pokušaju usvojiti dijete. 

Čim je čula za njihovu želju da osnuju obitelj, Elliotova sestra im je ponudila da im bude donorica jajnih stanica, a plan je bio da se beba napravi s Matthewovim spermijima, pa bi dijete genetski bilo povezano s oba oca.

Ipak, par je njenu velikodušnu ponudu odbio jer je i sama baš pokušala dobiti dijete, pa nisu, kažu, to mogli prihvatiti - a ubrzo im je isto ponudila i Matthewova mama Cecile.

- Nikad mi zapravo nije palo na pamet da postoje zdravstveni rizici, dok mi sin to nije spomenuo - rekla je za Insider Cecile, koja je već tada bila u postmenopauzi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Matt Eledge (@matt_eledge)

- Rekao sam liječniku o čemu razmišljamo, a on je pitao: 'Je li mama zdrava?', pa sam mu rekao da je, a onda je pitao 'A ima li maternicu? Ako ima, ne vidim zašto ne!' - prisjetio se Matthew samih početaka stvaranja obitelji. 

Već u roku od mjesec dana Cecile je počela primati injekcije progesterona, a liječnik im je, priča par, stalno govorio: 'Vidjeti ćete, ona će sigurno biti surogat za vaše dijete'.

Osniva se 'radikalno feministički pokret': U Hrvatskoj se zalažemo za abortus i ukidanje pornografije

1/3

- Jednom kada smo konačno donijeli odluku da pokušam, nisam se više osvrtala - kaže Cecile, pa se od tada, kaže, samo nadala da će oplodnja uspjeti. 

Kad je nakon prvog prijenosa embrija napravila test na trudnoću, bila je, kaže, uvjerena da je negativan. Baš je tad Matthew došao k njoj u posjet, pa mu je rekla kako 'mrzi što će ga razočarati, ali da misli da nije uspjelo', no on je pogledao test i vidio slabašnu drugu plavu crtu koja je njoj promaknula.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Matt Eledge (@matt_eledge)

- 'Možda možeš još roditi dijete, ali vid ti je svejedno loš' - prisjetila se Cecile njegovih riječi kroz smijeh.

Surogat iskustvo joj je, kaže, bilo skoro pa isto kao dvije trudnoće u mladosti, a devet mjeseci kasnije na svijet je došla Uma.

Gledati kako mu majka u tim godinama prolazi kroz trudnoću i rađa mu kćer u njemu je, kaže, izazivalo strahopoštovanje.

- Nevjerojatno je bilo gledati kakvu snagu i moć ona ima u tim godinama. Učinila je krajnji čin nesebičnosti, zbog čega želim biti poput nje  - rekao je zahvalni Matthew o svojoj mami.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Matt Eledge (@matt_eledge)

- Nju je takav užitak gledati, ona je neovisna, snažna djevojčica koju naprosto obožavam. Sve bih u trenu ponovila! - zaključila je ova baka.

Jednojajčane blizanke: "Želimo se udati za istog muškarca, ali nam zakon to ne dopušta"

Komentara 1

Avatar jeremija1
jeremija1
23:09 05.05.2021.

ki je bil semenjak ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije