Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nikad dovoljno opreza

Žena (53) je mislila da ima probavne smetnje, a zapravo je imala srčani udar

Shutterstock
27.08.2019.
u 13:03

Bila u kupovini sa svojim mužem kada joj je pozlilo, a nije ni slutila što se događa

Pat Burgess je odjednom osjetila oštru bol koja ju je natjerala u plač. Sjedila je u automobilu kada je sve počelo. Prvo ju je počeo boljeti vrat, zatim uho i na kraju je prešlo u ruke, piše Daily mail

Foto: Shutterstock

"Ovo je bila najgora bol koju sam iskusila u životu. Bilo je stvarno intenzivno, a bol je bila jača od one pri porodu.", rekla je Pat. Muž ju je odmah odvezao u bolnicu u kojoj inače radi kao čistačica. 

"Bilo je neobično biti tamo kao pacijent. Doktor mi je htio pogledati srce da vidi postoje li neke aktivnosti. Kada je počeo pregled, osjećala sam se stvarno loše. Ponovno se pojavila ista bol u lijevoj strani i tada mi se sve zacrnilo pred očima", objasnila je majka troje djece. 

Kada se probudila, medicinska sestra joj je rekla kako je u automobilu doživjela srčani udar, a Pat nije mogla vjerovati. Kasnije se otkrilo kako nije imala jedan, već dva srčana udara. Jedan dok je bila u kupovini i drugi, tihi, kasnije tog dana, za što je mislila da su samo probavne smetnje. 

Doktorica Maurice Pye je objasnila: "Kod tihog srčanog udara, pacijent ne mora imati bolove u prsima, ali može se osjećati loše i preznojavati se." Dodala je kako neki ljudi upravo imaju probavne smetnje ili bol u trbuhu, a takav srčani udar se otkrije jedino u bolnici kod skeniranja. 

Foto: Shutterstock

Pat je i ranije osjećala bolove u trbuhu, ali nije pomišljala na mogućnost srčanog udara. Tihi srčani udar opasan je baš kao i onaj s prepoznatljivim simptomima, a češći je kod žena u starijoj dobi ili kod onih koje imaju dijabetes. 

Pat sada shvaća opasnost srčanog udara i želi da sve žene znaju što im se može dogoditi. Uzima lijekove i više nema problema sa srcem. "Želim upozoriti sve na opasnost od srčanog udara jer mislim da se zdravlje srca žena ne uzima ozbiljno. Mislila sam da samo imam probavne smetnje, a mogla sam umrijeti. Imam sreće što sam ovdje." Originalnu priču možete pogledati na Daily mailu.

Pogledajte ljubavne savjete s Trešnjevačkog placa:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije