Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTRAŽIMO HRVATSKU

Zemlja prirodnih ljepota

Kopački rit
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
1/2
23.10.2020.
u 13:30

Iako površinom relativno mala, Hrvatska nosi epitet zemlje bogate prirodnim ljepotama i kulturnom baštinom te velikim brojem dodatnih sadržaja zanimljivih turistima

Dobro su znana ta bogatstva i nama koji ovdje živimo i svake godine proputujemo barem djelić Lijepe Naše, no svakako neke destinacije želimo posjetiti ponovno, a neke tek trebamo otkriti.

Ova godina svima nam je bila izazovna, ali unatoč tome Hrvatska je ostvarila ljetnu sezonu s rezultatima iznad očekivanja. Na tome možemo zahvaliti dobrom upravljanju krizom u početku pandemije, pridržavanju epidemioloških mjera i preporuka svih turističkih djelatnika, ali i izuzetnoj prilagodljivosti i inovativnosti turističkog sektora.

Posezona i dalje traje, usmjerili smo se na poticanje inovativnosti u stvaranju ponuda, posebnih oblika turizma koji su dostupni cijele godine te na poticanje razvoja turizma u unutrašnjosti. Cilj nam je strategijom održivog turizma jačati destinacije i produljiti sezonu.

Stoga vas pozivam da nastavimo istraživati Hrvatsku. Uvjerena sam da će čitatelji pronaći nešto za sebe u bogatoj ponudi koju čini više od 4000 turističkih objekata. U danima kada najviše promišljamo o zdravlju i važnosti aktivnog bavljenja sportom i rekreacijom posebno su zanimljive novouređene biciklističke i planinarske staze. Vjerujem da će ova publikacija Večernjeg lista, uz potporu Ministarstva turizma i sporta, pridonijeti otkrivanju naše prelijepe Hrvatske.

Nikolina Brnjac, ministrica turizma i sporta
Foto: Josip Regović/Pixsell

 

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije