Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljepota zaista boli

Željela je samo malo punije usne, a to ju je skoro stajalo života

Lauren Winstanley
25.11.2019.
u 12:46

Tinejdžerica upropastila usne nakon tretmana filerima

Tvrdnja da ljepota katkada boli u slučaju ove tinejdžerice pokazala se doslovnom. Sve što je htjela bile su malo punije usne od njenih prirodnih te se odlučila na tretman filerima koji se danas odrađuje rutinski i odmah nakon zahvata možete se vratiti normalnim aktivnostima. Lauren Winstanley (18), nažalost, morala je na vlastitoj koži dokazati da to baš i nije tako.

Nikada nije voljela svoje prirodne usne, pa se odlučila na tretman filerima za koji je izdvojila 170 funti, odnosno 1500 kuna. Doza koju je željela jest 1.5 ml, a smatra se minimalnom i nije to trebala biti velika promjena.

San o punijim usnama ove 18-godišnjakinje brzo se pretvorio u noćnu moru s obzirom na to da su joj usne natekle kao baloni i bile su tri puta veće od njezine ideje kakve bi trebale biti. Odmah je otišla u bolnicu, gdje je provela tjedan dana.


Foto: Lauren Winstanley

Upozorava druge djevojke koje su nezadovoljne prirodnim usnama da dobro razmisle prije nego što se odluče na ovaj korak i da uče na njezinu primjeru.

Britanka Lauren kaže: "Istog trenutka počele su oticati, kada sam se pogledala u zrcalo, bila sam šokirana. Nikada se nisam vidjela s tolikim usnama."

"Žena koja mi je radila usne rekla je da će oteklina splasnuti, a ja sam joj vjerovala misleći da zna što radi."

"Boljele su me jako i u samo nekoliko sati, dok sam radila noćnu smjenu, bile su sve veće i veće, a na kraju su bile i tri puta veće nego što su trebale biti."

"Kada sam otišla s posla, moja donja usna bila je zastrašujuće golema i užasno me boljela."


Foto: Lauren Winstanley

Dan nakon tretmana filerima Lauren je otišla u ambulantu, gdje su pogledali njezine bolne usne i poslali je kući s antibioticima i tabletama protiv bolova.

Nažalost, nije bilo nikakvog pomaka, a bol je bila neizdrživa pa je Lauren pozvala hitnu i prevezena je u bolnicu gdje je dobila drip, a ubrzo se našla na operacijskom stolu kako bi joj izvadili filere. Test je pokazao da je imala piogeni streptokok.


 

Lauren kaže: "Plakala sam od bolova, kada sam se pogledala u ogledalo, bila sam potpuno deformirana, bila sam zaista loše."

"Usne su mi izgledale kao kobasice, osjećala sam se bolesno, imala sam temperaturu, a modrice su bile po usnama, vratu i obrazima. Nisam mogla jesti ni piti tekućinu s obzirom na to koliko su otekle. Stalno su se punile žuto-zelenim gnojem."

"Doktori su mi pokušali izvaditi filere dok sam bila budna, vrištala sam i plakala. Molila sam ih da me uspavaju anestezijom."


Foto: Lauren Winstanley

Lauren je provela tjedan dana u bolnici, a onda je poslana kući s antibioticima i tabletama protiv bolova.

Zdravlje joj je spašeno, ali i dalje ima posljedice kao što su gnojne usne, djelomično izgubljeni osjet i bol kada pritisne donju usnu.

Poslije je Lauren doznala da je djevojka koja joj je radila usne taj posao radila samo pet mjeseci.

"Voljela bih da sam platila i dvostruku cijenu, samo da mi je to odradio netko stručan", kaže tinejdžerica.

"Nikada se više ne bih odlučila na ovaj potez. Nikome ne bih poželjela da iskusi ovo što sam doživjela ja. Imam traume."

Dodala je: "Svi koji razmišljate o povećanju usana, prvo sve detaljno istražite. Obavezno idite na tretman kod nekoga tko je stručan, najbolje opcije su zubar ili medicinsko osoblje. Oni će se također moći pobrinuti za vas ako nešto pođe po zlu."

Profesor Ash Mosahebi, član vijeća Britanske udruge plastičnih kirurga, rekao je: "Izvođenje tretmana u nekliničkom okruženju bez sigurnosnih sredstava opasno je čak i kad to radi stručnjak, a kada u takvim uvjetima stavite nekoga tko nije stručan, dobivate formulu za katastrofu."

Vlasnica salona za uljepšavanje tvrdi kako je uvjerena da su Laurine usne otekle zbog infekcije koju je dobila negdje drugdje i kako je sigurna da to nema veze s filerima.

Komentara 4

DU
Deleted user
15:34 25.11.2019.

Tja, kaj se more. Silovanje prirode mora se ljudima osvetiti kad-tad. Ta tinejdžerka imala je peh što se to dogodilo upravo njoj, a ne možda njezinoj prijateljici ili susjedi. NIkad, bolan ne bio, ne znaš što će te, kad i gdje strefit'. zato pamet u glavu dok nije prekasno.

Avatar nisam..robot
nisam..robot
14:08 25.11.2019.

"Nikada nije voljela prirodne usne" ...vise je voljela one patkaste. Mozda je sve to ipak za psihijatra a ako kirurg onda onaj koji vadi mozak, sigurno bi sa mijsijim mozgom bila inteligentnija. Poruka svima koje o tome razmisljaju, sa filerimaa u usnama ne izgledate bolje vec samo smjesnije odnosno izgledate uglavnom glupe. To isto vazi i za povecanje grudi, to je smjesno, jadno i znak za psihicke smetnje. Atraktivno ili sexy to siguirno nije. Tko hoce biti sexy mora se njegovati, baviti sportom, cesce nositi stikle, odjecu koja ti pristaje a ne sto bi voljela nositi, depilirati se i idealno je ne pusiti.

CE
centirion
14:55 25.11.2019.

Zanimljiv je podatak da puno više žena traži estetsku kirurgiju,kao silikone u grudima,korekciju usana,lica,celulita na stomaku,nogams i slično nego muškarci!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije