Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zanimljivo

Želite smršavjeti? Pijte crno vino

crno vino
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/3
01.07.2018.
u 07:15

Pokazalo se, naime, kako polifenoli iz crnog vina pretvaraju bijelu masnoću u smeđu koja se mnogo lakše razgrađuje.

Izbjegavanje alkoholnih pića, kalorične hrane i dugotrajnog sjedenja recepti su za gubitak kilograma koje stalno slušamo. No, čini se kako ipak ne moramo u potpunosti slijediti ove savjete.

Stručnjaci tvrde kako se, primjerice, crnog vina, ne trebate odricati, dapače, pomoći će vam u borbi s neželjenim kilogramima. Istraživanje na miševima provedeno na Harvardu pokazalo je kako dvije čaše crnog vina na dan pomaže u gubitku kilograma.

Pokazalo se, naime, kako polifenoli iz crnog vina pretvaraju bijelu masnoću u smeđu koja se mnogo lakše razgrađuje. Znanstvena istraživanja pokazuju da zbog specifične biološke aktivnosti štite srce, krvne žile i imunološki sustav, a razmatraju se i kao molekule s potencijalnim pozitivnim učinkom na prevenciju kroničnih upalnih bolesti, karcinoma i procesa starenja.

U drugom istraživanju na Harvardu, a u kojem je sudjelovalo 20 tisuća žena, pokazalo se kako žene koje piju crno vino imaju za čak 70 posto manji rizik da postanu pretile. 

Ipak, stručnjaci su oprezni pa tvrde kako je potrebno provesti još istraživanja na ovu temu. 

Komentara 23

PR
prajdali100
08:28 01.07.2018.

Linda da je ovo istina ja bih bio ko grana.

AU
austrougarskigeneral
10:39 01.07.2018.

crno vino... dosta 1 čaša svaki dan.

Avatar pendreck
pendreck
09:38 01.07.2018.

...ja isto...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije