Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U čemu je tajna?

"Bacili" ste se na zdravu prehranu? Jednom tjedno treba pojesti nešto nezdravo, tvrde stručnjaci

Shutterstock
11.12.2020.
u 14:30

Istraživanje provedeno u Portugalu otkrilo je da je dobro uzeti jedan 'slobodan' dan od dijete u tjednu i pojesti nešto nezdravo i masno u čemu inače uživate.

Dijeta i promjena s obične prehrane na onu jako zdravu nerijetko dovodi do požude za nezdravom hranom i nekim jelima koje smo izbacili kako bismo izgubili kilograme, ali stižu dobre vijesti - ne morate se potpuno odreći pizze, sladoleda, prženih krumpirića!

Novo istraživanje objavljeno u Men's Health otkrilo je da brza i nezdrava hrana može pomoći kod mršavljenja. Važno je odmah napomenuti da to ne znači da takve obroke možete jesti svakodnevno i da će se brojka na vagi svejedno smanjivati. Važno je kada jedete, primjerice pizzu, i koju količinu.

Istraživanje provedeno u Portugalu otkrilo je da je dobro uzeti jedan 'slobodan' dan od dijete u tjednu i pojesti nešto nezdravo i masno u čemu inače uživate. Ljudi koji jednom tjedno prakticiraju takozvani cheat meal, puno se lakše nose s dijetom, prenosi Bright Side.

Jesu li kokice zaista dobar izbor za mršavljenje ili bismo ih trebali izbjegavati?

1/4

Znanstvenici su ispitanike podijelili u dvije skupine, a svi su tjedno unosili po 10 500 kalorija. Jedna grupa morala se strogo pridržavati zdravog plana prehrane dok je druga grupa nedjeljom mogla jesti što god požele. Broj izgubljenih kilograma bio je nešto manji kod druge grupe, ali ne znatno. U čemu je onda stvar? 

Ispitanici iz druge grupe bili su puno više motiviraniji za gubitak kilograma, nisu tako teško podnosili izbacivanje nezdrave hrane iz svoje prehrane i u cijelom procesu bili su generalno sretniji. 

Dakle, ako planirate početi zdrav život, jednom tjedno si priuštite neke namirnice u kojima uživate, ma koliko one nezdrave bile. Najbolje bi bilo da to bude nedjelja, jer ćete tako tijekom cijelog tjedna ostati discipliniraniji.

Kako održavati težinu nakon pedesete? Pogledajte u videu:

Komentara 1

MO
montello
17:57 11.12.2020.

čips npr

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije