Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napravite pauzu

Želite smršaviti? Ovo je ključna stvar koju morate napraviti

dijeta
Foto: Shutterstock
27.09.2017.
u 09:09

Dijete su prezahtjevne i iako se u početku osjećate odlično, s vremenom zbog njih postajete depresivni i nesretni jer život uistinu nema smisla ako stalno morate paziti što jedete

Ako vodite bitku s kilogramima i stalno ste na dijetama, a višak kilograma ipak imate, vrijeme je da napravite nešto potpuno drugačije.

Dijete su prezahtjevne i iako se u početku osjećate odlično, s vremenom zbog njih postajete depresivni i nesretni jer život uistinu nema smisla ako stalno morate paziti što jedete i ne možete pojesti komad torte na djetetovom rođendanu ili popiti piće s društvom.

Novo istraživanje proveo je Međunarodni časopis za pretilost koji je testirao dvije grupe ljudi. Jedna je grupa bila na strogoj dijeti 16 tjedana, dok je druga dva tjedna bila na dijeti, a dva tjedna su imali pauzu od brojanja kalorija te su to ponavljali punih 30 tjedana.

Kada druga grupa nije bila na dijeti, nisu se 'ubijali' u hrani već su se i dalje zdravo hranili, ali nisu brojali kalorije te su si ponekad priuštili nešto što većina dijeta zabranjuje.

Ono što se pokazalo zanimljivim je da su osobe iz druge grupe koje su bile na dijeti s pauzama izgubile više kilograma od onih koji su 16 tjedana bili na strogoj dijeti.

Zbog čega je to tako? Stručnjaci objašnjavaju da predugo držanje dijete usporava metabolizam zbog čega se gubi manje kilograma i zadržava se masnoća u tijelu.

Komentara 1

KN
KNEZodVARAZDINA
11:11 27.09.2017.

Tko ne umije bit umjeren,ima problema.Ravnoteža se uči...disciplina,duhovnost i rasT kroz ljubav sebstva i svemira. Ovisnost o navikama i postavlja se pitanje tko je tu GAZDA...mi ili netko drugi...osam8 miliona kvaziUčitelja,gurua a mi na čipsu. Očito je naš izbor bitii robom u XXI stoljeću.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije