Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jednostavno je

Ako želite smanjiti porcije koje jedete, evo kako onu idealnu možete izmjeriti pomoću - dlana!

Shutterstock
01.06.2020.
u 16:30

Smanjite porcije koje jedete - to će pomoći puno više od tjelovježbe.

Svi već znamo da tjelovježba i zdrava prehrana riješavaju višak kilograma, ali i od zdrave prehrane može se udebljati ako se prejedate, pa je najbolje rješenje smanjiti porcije. Ako vam je brojanje kalorija jednako mučenju, Pink Villa ima savjete kako izračunati dovoljnu porciju - rukom.

Količina jednog obroka
Za muškarce, jedan obrok ne bi trebao biti veći od dva dlana, a za žene od jednog.

Proteini
Ljudi često misle da su oni najbolji dio obroka i da ih mogu jesti u velikim količinama, ali to i nije baš tako. Porcija hrane koja je izvor proteina kao što je piletina, riba, jaja, soja i grčki jogurt ne bi trebala biti veća od jednog dlana za jedan obrok. 

Ugljikohidrati
Kruh, žitarice, riža, krumpiri, kvinoja... Porciju ovih namirnica smanjite na veličinu šake. 

Sir
Iako ga većina obožava i teško mu je odoljeti, količinu sira koju možete pojesti u jednom obroku izmjerite pomoću dva prsta - ne bi trebalo jesti više od toga.

Kako da ostanete fit i nakon pedesete, saznajte u videu:

Masti
Dnevna količina masti koja vam je potrebna jednaka je vrhu prsta. Ako pijete smoothije i sokove, vodite se porcijom od 150ml u danu.

Voće i povrće
Ove dvije vrste hrane trebalo bi jesti najviše. Idealna porcija za žene je jedna puna šaka, a za muškarce dvije. Osoba bi trebala u prosjeku jesti 5 porcija voća i povrća u danu, dakle u svakom obroku.

Desert
Sladoled, kolači, pite i ostali slatkiši trebali bi biti limitirani. Potrudite se da ne pojede više od jedne zatvorene šake.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije