Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
s kim si − takav si

Želite li zdravije živjeti, pazite s kime se družite!

hrana
Arhiva VL
05.09.2012.
u 11:23

Umjerenost je ključ zdravog života, pa bi bilo najbolje uvijek jesti s nekim umjerenim. Jer često se povodimo za osobama u društvu...

 

Društvo s kojim jedete može značajno utjecati na vašu liniju. Upravo tako! Ne želite li skupljati bespotrebne kilograme radije potražite prijatelja ili prijateljicu koji u restoranu naručuju zdrav i hranjiv obrok umjesto fast fooda. Najnovija istraživanje sveučilišta u Birminghamu pokazalo je da ljudi vrlo lako postaju žrtve prehrambenih navika svojih prijatelja i najbližih, prenosi Daily Mail

Prateći prehrambene navike stotinu žena, znanstvenici su zaključili da su one pod snažnim utjecajem osoba s kojima objeduju jer su se uglavnom povodile za onime što je ta osoba naručila. Njihova "pratnja" imala je zadatak da izabere ili niskokalorični ili visokokalorični obrok, pa su jedne uglavnom "gladovale", a druge se "pretrpavale".

− Hranjenje je društveno uvjetovano i pod utjecajem je okoline − smatra istraživačica Suzanne Higgis.

Ipak, dok se odlučivalo o glavnom jelu, ispitanice su većinom zadržale dozu "osobnosti", dok je teže bilo odoljeti raznim grickalicama i "obrocima s nogu".

− Ljude moramo upozoriti da oprezno biraju društvo koje će ih okruživati u vrijeme obroka, i da se nastoje uklopiti u društvo koje drži do zdrave prehrane − kaže voditelj istraživanja Eric Robinson.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije