Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AUSTRIJSKA SKIJALIŠTA

Želiš li u zimi uživati punim plućima? Schladming-Dachstein te očekuje

Štajerska
28.11.2018.
u 07:00

Kada dani postanu kraći, a zimske jakne se izvlače iz ormara, štajerska regija Schladming-Dachstein spremna je za svoje goste

Kao jedno od najpoznatijih austrijskih odredišta za godišnji odmor, ova regija svoje goste ne dočekuje samo vrhunski uređenim skijaškim stazama, nego i izvrsnim izborom smještaja koji je toliko raznovrstan kao i sama priroda u toj regiji. Schladming-Dachstein nije, međutim, poznat samo po svojoj veličanstvenoj planinskoj panorami, nego i po svojoj alpskoj ljubaznosti.

Gostoljubivost ovdje, u konačnici, ima posebno dugu tradiciju, jednako kao i zimski sportovi te poznate zabave nakon skijanja. Kao članica udruženja skijaških karata Ski amadé, regija svojim gostima ne nudi samo 230 km skijaških staza (Ski amadé ukupno: 760 kilometara) i 88 visokomodernih žičara nego i 100 rustikalnih skijaških koliba za kratak predah. Srce skijaške regije, Schladminger 4-Berge-Skischaukel, povezuje poznate vrhove Kaibling, Planai, Hochwurzen i Reiteralm.

Tu se možeš neprekidno spuštati na 123 kilometara staza. No, i izvan staze nudi se niz doživljaja: od skijaških tura preko pješačenja u krpljama i zimskih šetnji pa sve do avanturističkog spusta na posebnim biciklima za snijeg. Zbrinuti tijekom cijele zime. Kaže se, doduše, da je glad najbolji kuhar; no, prilično smo sigurni da su regionalni sastojci i recepti razlog za to što je kod nas sve uvijek tako ukusno. 100 skijaških koliba, od kojih 96 s posluživanjem i 34 sa zabavnim sadržajima nakon skijanja, među najboljima su u zemlji, kako u pogledu položaja, tako i u pogledu kulinarske ponude.

Od krepke juhe preko krafni s pravim sirom Ennstaler Steiererkas pa sve do domaće štrudle - domaćice i domaćini u kolibama poslužit će ti domaću tradiciju u svojem najslasnijem obliku. Ako si pravi gurman, „Ski amadé Made my day – gurmanska tura na 4 vrha“, koja uključuje dan posvećen samo kulinarskom užitku, prava je stvar za tebe. Ako si brdo osvojio već u ranim jutarnjim satima, pronaći ćeš i kolibu koja će ti poslužiti pravi doručak. No, neovisno o tome kada i kamo ćeš navratiti, jedna stvar uvijek je besplatna: ljubazni smiješak.
www.schladming-dachstein.at

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije