Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTRAŽIVANJE

Zeleno povrće poput kupusa i brokule korisno u liječenju

'povrce paprika luk rotkvica'
''
05.04.2012.
u 09:07

Žene kojima je dijagnosticiran rak dojke imaju veće šanse za oporavak konzumiraju li zeleno povrće

Žene kojima je dijagnosticiran rak dojke imaju veće šanse za oporavak konzumiraju li zeleno povrće, otkrila je velika studija provedena u Kini u suradnji s američkim Društvom za istraživanje raka u Chicagu. Oni su, naime, otkrili da postoji veza između zelenog povrća poput kupusa ili brokule i smanjene stope smrtnosti među oboljelima od raka dojke. U istraživanju je sudjelovalo više od pet tisuća žena, prenosi Daily Mail, a trajalo je pet godina. No, voditeljica studije Sara Nechuta upozorila je na velike razlike između količine zelenog povrća koji koje konzumiraju žene u Kini i žene na Zapadu.

– U Kini se puno više jede povrće nego u zapadnim zemljama – objasnila je Nechuta te dodala da je osim količine povrća ključno i o kojem je povrću riječ.

 Kako se povećavala konzumacija povrća, tako je stopa smrtnosti padala između 22 posto i 62 posto.

Ključne riječi

Komentara 3

LI
liliZG
12:23 05.04.2012.

Polu članak, cijeli bi bio popis povrća koje je potrebno konzumirati sa minimalnim dnevnim količinama,......................hvala vam još jednom na izvrsnom polučlanku......

KO
Kora
15:25 05.04.2012.

Kupus i brokula? Pogotovo brokula? Evo - nek čovjek pojede 30 dkg kuhane brokule i nek javi što je bilo u roku sat vremena od tog \"zdravog\" obroka!!!

Avatar Sharana
Sharana
18:33 05.04.2012.

Samo sirovo povrce jesti. Kuhanje ubije sve sto valja u njemu. I puno voca naravno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije