Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Navalite!

Zdrave i s malo kalorija: Ove 'grickalice' možete jesti u neograničenim količinama

Shutterstock
05.06.2019.
u 07:00

Kokice su jedna od najzdravijih i najmanje kaloričnih grickalica. Naravno, one koje nisu pripremljene s topljenim sirom niti prelivene maslacem

Možete ih ispeći samo na kapljici ulja s malo soli. Osim toga, dobre su za probavu jer sadrže mnogo vlakana. Ako vam ipak treba neki okus, dodajte ljuti začin poput papra ili ljute papričice. One su također dobre za organizam. Sprečavaju upale i ubrzavaju metabolizam. No nemojte pretjerati s ljutinom. 

Tikvice

Kad kažemo tikvice, mislimo na carpaccio od tikvica. Lako se spravlja i može se jesti doslovno u neograničenim količinama. Trebat će vam oštar nož. Narežite tikvice na tanke ploške i prelijte ih limunovim sokom pa pustite da odstoje. Limun je dobar jer otapa masnoće u tijelu. Zatim dodajte nekoliko kapi maslinova ulja, sol i papar.

Kiseli krastavci

Jeste li znali da oko 200 grama kiselih krastavaca ima samo 16 kalorija? Krastavci se preporučuju u gotovo svim vrstama prehrane i dijetama, a dobri su jer se slažu uz gotovo sve. 

Čips od kelja

Ne zvuči baš privlačno, ali fino je. Zdrava je zamjena za običan čips od krumpira. Napravite ga tako da očistite lišće od debelih stabljiki i natrgajte na male komadiće. Posolite i premažite s malo ulja. Pecite deset minuta.

Orašasti plodovi

Najbolji odabir su bademi, orasi i lješnjaci. Šaka će vas zasititi, a u kombinaciji sa suhim voćem postaje neodoljiva poslastica.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije