Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MERKUR FOOD REVOLUCIJA

Zdrava hrana koja nije skupa i lako se priprema!

Merkur Food Revolucija
Foto: Promo
14.09.2017.
u 07:00

Svim je receptima zajedničko to da podržavaju zdravu i održivu prehranu te su svi recepti i namirnice u skladu sa zahtjevima preventivnog koncepta društva Merkur osiguranje

Merkur osiguranje i Jamie Oliver Food Foundation zalažu se za zdravu prehranu!

Postavili su zajednički cilj, a to je ljudima ponovno pokazati što je zaista dobro i zdravo jelo.

Merkur Food Revolucija donosi vam najbolje recepte iz kuhinje Jamie Oliver Food Foundationa, a već sada su dostupni za download na adresi www.merkur.hr

Recepti su u rasponu od zahtjevnijih jela (zeleni curry na tajlandski način) do laganih recepata s egzotičnim prizvukom (npr. grilani ananas, gazpacho juha).

Svim je receptima zajedničko to da podržavaju zdravu i održivu prehranu, svi su recepti i namirnice u skladu sa zahtjevima preventivnog koncepta društva Merkur osiguranje te ispunjavaju kulinarska očekivanja onih koji se ne žele odreći kulinarskog užitka na najvišoj razini: to je Merkur Food Revolucija!

Novi recepti za svaki dan

Lako ih je pripremiti i lagani su: recepti koje je Merkur osiguranje stavilo na raspolaganje u suradnji s engleskim celebrity kuharom Jamieom Oliverom sve su omiljeniji.

Avokado – power voće

Jedno od fantastičnih jela koje Jamie Oliver Food Foundation s Merkur osiguranjem predstavlja na www.merkur.hr jest namaz od avokada (avocado dip). U samo 20 minuta, uz pomoć ovog recepta, može se pripremiti ljetno jelo koje je ukusno, a i lagano. Mnogi ne znaju da nizak udio ugljikohidrata i obilje proteina i nutrijenata čine avokado savršenim sastojkom svake low-carb dijete. Avokado sadrži još i lipazu, enzim koji potiče sagorijevanje masti.

Također je zanimljivo da se avokado uvijek bere nezreo te dozrijeva jedan do dva dana na sobnoj temperaturi. Dozrijevanje se može ubrzati ako se avokado skladišti pokraj banana ili jabuka.

Više informacija i ukusnih recepata možete pronaći na www.merkur.hr

JAMIE OLIVER:

Može li si svatko priuštiti zdravi obrok?
Trend koji naginje jeftinim namirnicama ne može se poreći. Ja smatram da većini ljudi ne predstavlja problem izdvojiti malo više za kvalitetu. Mnoge zdrave namirnice uopće nisu skupe. Većina voća i povrća nije skupa, pogotovo kad se kupuje sezonski.

Što mislite, kako će se kuhati u budućnosti?
Teško je reći. Trenutačno je vidljivo kretanje prema vegetarijanstvu, i zbog zdravlja, a i zbog okoliša. Ja osobno triput tjedno jedem vegetarijanska jela.

Održivo mršavljenje

Gotovo nijedna dijeta posljednjih godina nije bila tako uspješna kao low-carb dijeta. Smršavjeti bez ugljikohidrata, može li se to?

Nutricionisti kažu da se može – pod uvjetom da se pridržavate osnovnih pravila. Najvažnije je: cilj ne treba biti kratkoročno mršavljenje nego održivo smanjenje težine te dugoročna promjena načina prehrane.

Tko se uz to još redovito kreće vidjet će da low-carb ima mnogo prednosti. Jedna je od njih činjenica da je čovjek rijetko gladan, a svejedno dobro jede. Princip je jednostavan: izbacuje se alkohol, kruh, riža, tjestenina i krumpir, a umjesto ovih namirnica jede se povrće, salate, orašasti plodovi, meso, mliječni proizvodi, meso peradi, jaja, riba i morski plodovi.

Održive zdrave recepte Jamie Olivera i sve dodatne informacije pronađite na www.merkur.hr

Dodatno na Merkurovoj Facebook stranici možete pronaći korisne savjete, videorecepte i sudjelovati u zanimljivim nagradnim igrama.

Recepti nisu samo ukusni, nego i podržavaju zdrav i održiv način prehrane.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije