Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bravo!

Zbog vršnjačkog nasilja drastično se udebljala, a onda je skinula čak 50 kilograma: 'Sada motiviram druge žene'

Instagram
13.10.2020.
u 16:30

Sretnija nego što je ikad bila u svom tijelu, Emma je osnovala svoju tvrtku Empower Online Coaching kako bi pomogla drugim mladim ženama.

Poslovna direktorica i trenerica, Emma Rose Doherty (23) iz Batha, Somerset, u tinejdžerskim se godinama skrivala od svijeta, osjećajući sram i nesigurnost zbog svoje težine od 70 kilograma, prenosi Daily Mail.

Dok je bila u školi, susretala se s raznim vrijeđanjem svojih vršnjaka, a često bi je i nazivali 'kitom'. Zbog toga je počela otkazivati sve svoje društvene planove, pritom razvijajući tjeskobu i depresiju. Emma je ubrzo pronašla utjehu u nezdravoj hrani, a broj kilograma samo se povećavao. Odlazak na ljetovanje bio je prava noćna mora jer nije htjela nositi kupaći kostim, kupovina odjeće također - bilo ju je jednostavno sram da ju ljudi vide takvu. 

- Sjećam se da sam bila na odmoru s mamom i sestrom i osjećala sam se toliko nesigurno da nisam željela nositi kratke hlače, a kamoli bikini. Vidjela sam kako druge djevojke uživaju, a to me natjeralo da se zapitam zašto sam se cijeli život brinula kako izgledam, umjesto da uživam - ispričala je.

Foto: Instagram/riley.loudermilk

U jednom trenutku postala je svjesna da je vrijeme za promjenu, ali bilo joj je teško pokrenuti se - Htjela sam da se stvari promijene pa bih razmišljala o odlasku u teretanu, a zatim bih se pogledala u ogledalo i zaplakala. Osjećala sam se bezvrijedno - rekla je. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Emma | Online Fitness Coach (@emmafituk_)

Odlučila se upisati u teretanu, naučila je kako se koristi oprema i fizička aktivnost ubrzo je postala rutina. U idućih pet godina Emma je došla do 50 kilograma. Sada trenira pet puta tjedno u teretani, jednom tjedno odlazi na boks, a svakog dana šeta i broji korake. Cijeli proces mršavljenja joj je, kaže, promijenio život i karijeru. - Osjećam se sretnije, zdravije i imam više energije. Svaki dan se budim uzbuđena zbog treninga - otkrila je.

Jesu li kokice zaista dobar izbor za mršavljenje ili bismo ih trebali izbjegavati:

1/4


Sretnija nego što je ikad bila, Emma je osnovala svoju tvrtku Empower Online Coaching kako bi pomogla drugim mladim ženama. S toliko negativnih komentara na društvenim mrežama, Emma je odlučna u širenju poruke da svatko zaslužuje biti najbolja verzija sebe.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Emma | Online Fitness Coach (@emmafituk_)

- S Empower Coaching Online pomažem drugim ženama da iskoriste svoj puni potencijal; omogućujući im da postanu jake, izgledaju najbolje i jedu hranu koju vole. Moja je strast voditi druge žene kroz ovaj proces, izbjegavajući greške koje sam počinila. Svatko zaslužuje osjećati se sretnim i sigurnim u svoje tijelo. To je jednako mentalna transformacija koliko i fizička - kaže Emma.

Psiholozi otkrivaju: Očekujemo porast tjeskobe i depresije kod mladih:

Komentara 2

TE
Tea1989
20:38 15.10.2020.

Ne kuzim zasto je bila iskompleksirana sa 70kg.. iz krajnosti u krajnost prvo 100, pa 50. Mogla je kad je imala 70 spustit se na 65 i bit najtaman.

PE
PetiElement
23:02 13.10.2020.

Prije je bila slatka, sad izgleda k'o android

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije