Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pitamo za vas

Zbog uništene kožne jakne prijava obrtničkom sudu časti

kupovanje
Pixsell
02.05.2011.
u 17:30

Čitateljica je dobro postupila ne plativši uslugu koju nije zatražila, a idući korak je da neprofesionalnost vlasnice čistionice prijavi Obrtničkoj komori

Pitanje: Imam, točnije, imala sam krasnu kožnatu jaknu od brušene kože svijetlosive boje. Nakon jedne sezone nošenja odlučila sam je dati na čišćenje u specijaliziranu radnju koja se oglašava da uspješno čisti skupocjene predmete. Donijela sam je i prvo pitala je li moguće očistiti je jer je jako osjetljiva i vrlo skupa. Djelatnica me je uvjeravala kako kod njih na čišćenje i reparaciju odjeću donose mnoge poznate osobe i da još nitko nije imao prigovora te da nemam razloga za brigu. Kada sam nakon desetak dana došla po jaknu, bila sam u najmanju ruku šokirana. Moja svijetlosiva jakna od brušene kože bila je – smeđa. I ne samo to, na mjestima je bila uglačana. K tome su mi naplatili čišćenje i bojenje. Tražila sam razgovor s vlasnicom, no ona je preko djelatnice poručila da je jakna bila toliko prljava da su je jedino mogli obojiti. Odbila sam platiti. Zanima me što mi je činiti?

 

Odgovor: Čitateljica je dobro postupila ne plativši uslugu koju nije niti zatražila, a njen idući korak je da nestručnost i neprofesionalnost trgovkinje i vlasnice čistionice prijavi Obrtničkoj komori i njihovu sudu časti koji će obje strane saslušati, odgovora Tomislav Lončar iz Udruge za zaštitu potrošača.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije