Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Luksuz za nepce

Zbog ovoga je jastog na meniju prestižnih restorana

jastog
Thinkstock
22.02.2014.
u 17:17

Kilogram jastoga stoji od 400 eura naviše, a predstavlja simbol bogatog i raskošnog stola

Jastog je suvereni kralj morske hrane i morskih rakova. Nakon što se izvuče iz dubine od 80 metara, iz najbistrijih i najslanijih dijelova mora, ubacuje se u vruću vodu, a onda se njegovo meso služi na rastopljenom maslacu i samo uz limun, kako bi se sačuvao okus.

Kilogram jastoga stoji od 400 eura naviše, a predstavlja simbol bogatog i raskošnog stola. Kao još neobičnija i ekskluzivnija varijanta, iz Japana i sjeverne Amerike stiže Sashimi jastog – na ovalnoj podlozi poslužen je jastog koji se još uvijek kreće.

Priprema se tako što se dio mesa na brzinu izvadi iz jastogova repa, posluži u porcije, a dio koji se vrati u rep ponovno se stavlja na led kako bi se jastogu očuvali refleksi.

>>Biste li je kušali? Porcija juhe od ptičjeg gnijezda košta i više od 500 kuna

Komentara 2

Avatar trooso
trooso
08:53 23.02.2014.

ima, ukusniji je odojak i francuska, jastog je najobičnija vata, krvavice i zelje isto je jako fino, crabs legs je isto navodno fino nisam želio probati, kad je konobar na alaski rekao daily special is crabs legs, in the morning was in the sea, now can be on your plate, strašno pola raka je bilo sirovo, a pola je bilo kuhano, ko neki mali alien, vratio sam to stvorenje uredno platio i pojeo sam samo kruh ili kako to oni zovu baked rolls, zato nemojte pričati da su te neke "delicije" ukusne kad nisu

DU
Deleted user
17:35 22.02.2014.

nema ništa ukusnije od jastoga sa spaghettima i čašu bijelog vina...mmmmm

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije