Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otkrilo istraživanje

Zbog obveznog nošenja maski za lice, pojavio se novi trend: Sve više ljudi traži operaciju očnih kapaka

shutterstock
06.10.2020.
u 11:33

Nošenje maski u javnom prijevozu i u prostorima kao što su trgovine znače da su naše oči često jedini dio lica koji je izložen, a nažalost naše oči imaju tendenciju da stare brže

Iako su se maske za lice rijetko viđale prije samo šest mjeseci, sad su obvezne za nošenje u mnogim zatvorenim prostorima. Čini se da su maske mnoge ljude natjerale da postanu svjesnijih svojih podočnjaka i očiju koje mogu izgledati umorno, što je dovelo do porasta zahtjeva za operacijama podizanja očiju, prenosi mirror.co.uk.

Pall Mall Cosmetics izvijestio je o nevjerojatnom povećanju zahtjeva za operaciju od 167 posto otkako su maske u Velikoj Britaniji postale obvezne. 

Ullas Raghavan, savjetnik i estetski kirurg za lice u tvrtki Pall Mall Cosmetics, rekao je:

- Nošenje maski u javnom prijevozu i u prostorima kao što su trgovine znače da su naše oči često jedini dio lica koji je izložen, a nažalost naše oči imaju tendenciju da stare brže. To je zato što tanka koža oko naših očiju olabavi i počinje propadati, zajedno s opuštanjem dubljeg tkiva, stvarajući podočnjake i umornu kožu zbog kojih možemo izgledati starije nego što uistinu jesmo. 

Operacija očnih kapaka, poznata kao blefaroplastika, uključuje uklanjanje viška masnoće ili kože s kapaka s ciljem poboljšanja ovješenih ili pogrešno oblikovanih kapaka. Iako je operacija popularna kod starijih ljudi, Rahgavan objasnio je da su mnogi njegovi pacijenti mladi.

- Operacija očnih kapaka ne poduzima se uvijek samo kao postupak protiv starenja; za mnoge ljude opuštenost kože oko očiju može utjecati na vid ili čak promijeniti oblik naših očiju, a mnoge od ovih konzultacija mogu biti i za bolju kvalitetu vida - objasnio je

Međutim, operacija dolazi s pozamašnom cijenom. Prema web mjestu Pall Mall Cosmetics, cijene u Velikoj Britaniji se kreću od 23 do 40 tisuća kuna.

Zbog koronavirusa jedemo manje čokolade i više kupujemo domaće kekse i vafle:

Ključne riječi

Komentara 2

DA
Daniel05041986
20:57 06.10.2020.

A već sam bio na toaletu, izgleda da ću opet

MI
mica1111
17:19 06.10.2020.

Bože,gluposti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije