Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTRAŽIVANJE

Zbog novorođenčadi roditelji ne spavaju i po dva mjeseca u godini

beba
Arhiva VL
25.11.2009.
u 13:50

Gotovo polovica roditelja prepire se oko toga tko gubi više sna, a majke najčešće tvrde kako one spavaju manje od očeva. Nedostatak sna najizraženiji je u ispitanika koji su dobili prvo dijete.

Istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji sugerira kako roditelji mogu izgubiti i dva mjeseca sna prije nego što njihovo dijete navrši godinu dana.

Nakon što su ispitali 500 roditelja, istraživači su ustanovili kako trećina ispitanika zbog svoje djece gubi 90 minuta sna na noć, zapravo cijelu noć sna svakog tjedna ili 68 noći sna u godini.

Gotovo polovica roditelja prepire se oko toga tko gubi više sna, a majke najčešće tvrde kako one spavaju manje od očeva. Nedostatak sna najizraženiji je u ispitanika koji su dobili prvo dijete, dodaju istraživači.

Podaci pokazuju kako 38 posto jednogodišnjaka još ne spava cijelu noć bez prestanka. Isto muči i 15 posto roditelja čijoj su djeca stara između jedne i dvije godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije