Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ona je prava inspiracija

Zbog invaliditeta prvo pala u tešku depresiju, a sada je najsnažnija žena na svijetu

Lucy Weatherwax/Facebook
05.11.2019.
u 15:34

Nakon što je povrijedila gležnja nije vidjela spasa, a onda je otkrila teretanu. Zahvaljujući privatnom treneru sada je jaka, a i drugima je motivacija

Lucy Dunstan - Beasley ima 36 godina, a 2013. godina je na natjecanju rolanja slomila gležanj i ostala trajno onesposoboljena, a postala je depresivna i nije mogla raditi. Sada, šest godina kasnije, Lucy je najjača žena s invaliditetom na svijetu. 

Uvijek je bila sportski tip i spremna na nove izazove, a to pokazuje i natjecanje u rolanju. Kada se zbog ozljede prestala baviti ovim sportom bilo joj je jako teško. Stvari su se malo promijenile kada je dobila poseban uređaj koji se stavi na gležanj i uz pomoć kojeg može normalno hodati. 

Pridružila se lokalnoj teretani i pronašla svoju snagu. "Na početku mi se nije sviđalo, ali onda sam pronašla podršku koja mi je trebala", rekla je za Metro. Uskoro je počela trenirati s utezima, uzela je privatnog trenera i tek je onda vidjela prednosti vježbanja. 

"Trener mi je pomogao da ojačam, a cijela ekipa u teretani mi je bila velika podrška dok sam otkrivala put kojim ću krenuti. Nitko me nije sažalijevao ni osuđivao", izjavila je Lucy. 

Prošle je godine tako pobijedila na natječaju za svjetsku najsnažniju ženu s invaliditetom, ali i najsnažniju ženu s invaliditetom u Engleskoj. 

"Osvajanje ovih naslova mogu zahvaliti treneru i njegovim prijedlozima i entuzijazmu. Uvijek sam znala da će mi to pomoći da dostignem svoje fitness ciljeve. To je nevjerojatan osjećaj" dodala je Lucy. 

Priznala je i kako je teško steći naviku vježbanja, ali i kako je bez obzira na ozljedu nastavila svoj put. 

"Jako sam sramežljiva osoba i kada sam prvi puta došla u teretanu, srce mi je stalo. Ali, bez obzira na sve, s mojim fizičkim i mentalnim stanjem, učinila sam sve ovo, a isto možete i vi."

Pogledajte kako se zdravo hraniti nakon 50. godine života: 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije