Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
različiti karakteri

Zašto se suprotnosti privlače i zašto je to dobro?

Par
Foto: Getty Images
1/7
17.05.2019.
u 07:00

Istraživači sa Sveučilišta Boston, Georgia Tech i Washington, proučavali su parove sa suprotnim stavovima i kako donose zajedničke odluke.

Suprotnosti se privlače, stara je izreka i čini se kako je itekako utemeljena.

I nije samo privlačnost ta koja je dobra, postoje i druge stvari koje idu na ruku osobama koje su u vezi, a potpuno ili poprilično se razlikuju, pokazalo je nedavno istraživanje. 

Takvi parovi lakše zajednički donose odluke, gdje će jesti, koji će film gledati ili gdje će ići na odmor.

Istraživači sa Sveučilišta Boston, Georgia Tech i Washington, proučavali su parove sa suprotnim stavovima i kako donose zajedničke odluke. 

Pokazalo se kako osobe koje su u vezi sa sebičnim partnerom, bolje je prema takvom partneru se ponašati altruistički, a ne sebično. Vrijedi i obrnuto, pokazali su rezultati objavljeni u časopisu Journal of Consumer Psychology.

"Ako je osoba sebična, i želi donijeti neku odluku na temelju sebičnih razloga, bolje je pustiti da tako i bude. Ako se uhvatite u koštac tražeći i svoje sebične razloge, teško da ćete naći zajedničko rješenje, " pojasnila je voditeljica istraživanja Hristina Nikolova. 

Pojasnila je kako parovi u ovakvim vezama imaju više razumijevanja jer "suprotnost" od sebičnog partnera je altruizam koji lakše prihvaća "nametnute" odluke. 

Pogledajte i video Savjeti za lakše čišćenje

 

Ključne riječi

Komentara 2

OB
ObrenM
09:13 17.05.2019.

To su prirodni zakoni koje unistavamo dajuci potporu i veca prava partnerstvu -musko-musko,zensko-zensko i one varijante"treceg"spola.Koliko bi jos postojao svijet,ako se ovo zlo rasiri?

Avatar southman
southman
09:24 17.05.2019.

Tko kaže da je to dobro ?? Prije ili kasnije obiju se o glavu takve veze !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije