Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Evo odgovora...

Zašto se ponekad osjećamo tužno čak i nakon dobrog seksa?

zavođenje,seks,ljubav
Foto: Thinkstock
1/3
14.08.2018.
u 19:40

Kod oba spola se može javiti postkoitalna tuga  i riječ je o poprilično čestoj pojavi

Jeste li se ponekad osjećali tužno, prazno ili posramljeno, čak i nakon dobrog seksa?

Ako jeste, niste jedini. Tridesetogodišnji osnivač portala New Age Gents pojasnio je za HuffPost da se ti osjećaji mogu javiti ovisno o tome u kakvoj se vezi nalazite i kakve su vaše namjere s tom osobom.

"Uče nas da prilikom fizičkog izmjenjivanja nježnosti muškarci ne sudjeluju s osjećajima i ne postaju emocionalni u takvim trenucima, a to je krivo", tvrdi.

Kod oba spola se može javiti postkoitalna tuga  i riječ je o poprilično čestoj pojavi koja podrazumijeva osjećaj tjeskobe, tuge i nelagode, odmah nakon spolnog odnosa. Posljedica je to djelovanja hormona prolaktina, koji se izlučuje kako bi, nakon orgazma, izjednačio razine dopamina što se oslobađa tijekom seksa.

Oslobađa se neposredno nakon seksa, kako bi stabilizirao dopamin, hormon koji je odgovoran za osjećaj seksualnog zadovoljstva. Do depresije nakon seksa dolazi kada se oslobodi znatno više prolaktina, u odnosu na dopamin. 

Pogledajte i video Poznata frizerka otkriva tajne recepte i najbolje ljetne frizure

Ključne riječi

Komentara 1

MI
midea
06:46 15.08.2018.

ne lažite napačeni narod!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije