Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
trikovi trgovaca

Zašto se naranče prodaju u crvenim, a limun u zelenim mrežicama? Iznenadit će vas

Shutterstock
27.05.2020.
u 14:30

Osim pakiranja agruma, postoji još nekoliko marketinških trikova kojima vas 'prevare' dok kupujete.

Ako vam način pakiranja namirnica nije očit, onda se vrlo vjerojatno iza toga krije neki marketinški trik. Jedan primjer su i mrežice u kojima možemo pronaći naranče, a uvijek su crvene boje. Pakiranje se čini obično, ali zapravo je dizajnirano tako da poželite kupiti baš njih, prenosi MSN.

Narančasta boja izraženija je kada je u kombinaciji s crvenom, dok sa žutom, zelenom i plavom nije tako. To znači da kada vidite nekoliko naranči iza ove crvene mrežice vaš mozak odmah pomisli da su svježe, kvalitetnije i sočnije jer je njihova boja izraženija i jača.

U videu pogledajte kako napraviti tatarski biftek:

Iz istog razloga u crvene mrežice pakiraju se i drugi agrumi narančaste boje kao što su grejp i mandarine.

Limuni se, pak, pakiraju u zelenu jer ona ističe njihovu žutu boju. U kombinaciji s crvenom, žuta počne nalikovati narančastoj, pa se takvo pakiranje izbjegava. 

Idući put kada odete u kupovinu namirnica, obratite pozornost na još jedan trik - proizvodi na sredini police, odnosno u razini očiju skuplji su od onih ispod ili iznad, a oni uz blagajnu su jeftiniji i privlačnog pakiranja jer se smatra da se kupuju impulzivno.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije