Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Zašto je Zagreb top destinacija dentalne medicine u Europi?

Dentalna medicina
Foto: Shutterstock
21.05.2019.
u 14:00

Zemlja koja ima najskuplju stomatološku uslugu u svim kategorijama uvjerljivo je Velika Britanija, gdje su cijene pojedinih tretmana i do 73 posto skuplje nego u Hrvatskoj. Osim povoljnih cijena, u Zagrebu vas čekaju renomirani stručnjaci u vrhunskim poliklinikama

Zagreb je turistima zbog obilja kulturnih sadržaja, festivala, događanja i bogate gastro scene sve zanimljivija destinacija u Europi. To je prepoznao i najpoznatiji svjetski vodič za turiste, Lonely Planet koji ga je prije dvije godine proglasio top destinacijom u Europi. Osim zbog svoje raznolikosti i ljepote, u Zagreb sve više turista dolazi i zbog zdravstvenog turizma, a visoko na listi usluga zbog kojih nam dolaze strani turisti je - dentalni turizam.

U Zagrebu se nalaze neke od najmodernijih stomatoloških ordinacija s kvalitetnim i stručnim osobljem te vrhunskom tehnologijom, a iz njih ćete izaći zadovoljni uslugom i s novim osmijehom.

Na temelju cijena nekoliko odabranih tretmana (implantati, krunice, ljuskice, proteze, izbjeljivanje) u Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Italiji i Sloveniji nedvojbeno se može zaključiti da su hrvatski stomatolozi povoljniji od svojih europskih kolega, pokazalo je istraživanje. Po skupoći stomatoloških usluga Veliku Britaniju slijede Italija, Slovenija pa Njemačka. Iznenađujuće je da su cijene u susjednoj Sloveniji čak dvostruko skuplje nego kod renomiranih zagrebačkih stomatologa. Zdravstveni turizam u Hrvatskoj i u Zagrebu je u punom zamahu, budući da se Slovencima, kao i Talijanima, isplati kratko putovanje u našu zemlju i glavni grad da bi obavili željeni tretman.

Opsežni stomatološki zahvati često zbog pripreme materijala, ugradnje i oporavka mogu potrajati i više dana, pa pacijenti imaju priliku razgledati zagrebačke znamenitosti, ali i opustiti se boravkom u prirodi i zelenim gradskim oazama nakon mnogima stresnim posjetima stomatologu. Tako mogu prošetati parkom Ribnjakom smještenim u samom centru grada ili park šumom Maksimir uz koji su nalazi zoološki vrt ili se uputiti do popularnog Sljemena, omiljenog izletišta Zagrepčana.

Među najbrojnijima stranim zdravstvenim turistima su Talijani, koji rado dolaze u Ars Salutaris, međunarodni dentalni centar lociran u središtu Zagreba. Dugogodišnje iskustvo u radu sa stranim pacijentima, kao i kontinuirano ulaganje u najnovije tehnologije, čine centar jednim od najmodernijih u ovom dijelu Europe. Ars Salutaris je stomatološka klinika koju su prije deset godina otvorili iskusni stomatolozi i liječnici, a pružaju usluge iz stomatologije i protetske stomatologije. Pritom koriste CAD / CAM tehnologiju i najmodernije stomatološke materijale, a klinika je opremljena uređajima za digitalnu ortopantomografiju, kao i najmodernijom opremom s računalnim programima za3D modeliranje, kojim se s velikom preciznošću definira mjesto umetanja instalacije i obrada krunica i mostova koji savršeno prianjaju i ne zahtijevaju daljnje korekcije.

Tu je još i Poliklinika Identalia koja pruža vrhunske usluge iz svih grana stomatologije. Moderna klinika u Zagrebu opremljena digitalnim laboratorijem specijalizirana je za velike implanto-protetske rekonstrukcije čeljusti i ističe se po konzilijarnom pristupu u liječenju pacijenata.

Ako želite brigu od početka do kraja vašeg boravka, svakako pogledajte ponude turističkih agencija, kojima je zdravstveni turizam „core business“. Te agencije jamče vam vrhunski tretman i nezaboravno iskustvo boravka u Zagrebu. Turistička agencija Identalia Travel pacijentima Poliklinike Identalia i njenih franšiznih ordinacija pruža logističku podršku u organizaciji dolaska. Agencija organizira transfer te smještaj u vrhunski opremljenim stanovima u neposrednoj blizini Poliklinike, s osobljem dostupnim 24 h na dan. U ponudi agencije nalaze se i popratni sadržaji, poput izleta do obilaska najpoznatijih atrakcija pod vodstvom turističkog vodiča.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije