Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Zašto je lakše naći vrijeme za vježbanje kod kuće, nego u teretani?

Hervis
Foto: Promo
1/3
28.09.2020.
u 11:38

Svi razlozi kojima ste se dosad koristili za odgodu vježbanja padaju u vodu onog dana kada u svoj dom postavite traku za trčanje ili prostirku na kojoj se možete rastegnuti!

Istraživanja pokazuju da je najčešća izlika za nevježbanje – „nemam vremena“. Koristi se uglavnom ako se na treniranje gleda kao na naporan rad za postizanje lijepo oblikovanog tijela. Međutim, redovita tjelovježba nije samo stvar dobrog izgleda, nego i zdravlja, naročito tijekom sjedilačkog načina života kada je neophodno održavati snagu i imunitet tijela.

Doduše, za sve one koji istinski žele trenirati, ali „teško pronalaze vremena“ za to, ipak postoji rješenje – započnite s vježbanjem kod kuće! Donosimo vam nekoliko dokaza koji potvrđuju tezu da ćete se češće razgibavati u vlastitom domu, nego u teretani!

Korona nije zaustavila kretanje

Širenje virusa Covid-19 i epidemiološke mjere utjecale su na sve, posebice na tjelesno aktivne ljude koji su navikli trenirati u teretani. Na samom početku pandemije redoviti vježbači više nisu mogli koristiti sprave za vježbanje niti odraditi sat pilatesa ili aerobika u grupama, pa je vježbanje kod kuće postalo „novo normalno“.

Foto: Arena Hospitality Group

Iako je od početka pandemije prošlo pola godine, potražnja za brojnim spravama i aplikacijama za vježbanje i dalje raste. Mnogi aktivni vježbači kod kuće već imaju svoju malu, privatnu teretanu ili barem traku za trčanje, sobni bicikl, prostirku za vježbanje i par utega pomoći kojih lako ostaju fit – unutar svoja četiri zida i bez straha od zaraze.

Ne gubi se vrijeme na čekanje

Kada kod kuće imate omiljen rekvizit ili spravu za vježbanje, riječ „čekanje“ magično nestane iz vaše baze izgovora da se trening ne odradi. Jer nema više nepotrebnog gubitka vremena u prometu do teretane, nema žurbe ili kašnjenja na grupni trening i nema dežuranja u blizini orbitreka ili stepera da dođete na „svoj red“. Dapače, kod kuće imate sve sprave samo za sebe, a možete ih koristiti kad god želite te sami birate intenzitet i duljinu vježbi. I što je najbolje, nitko vam ne stoji iza leđa i nervozno provjerava na sat!

Čini se da, koliko god bili zaposleni, ljudi nemaju problem s pronalaženjem vremena za televiziju, društvene mreže ili čak dosadne kućanske zadatke jer za te „aktivnosti“ jednostavno ne postoje iste psihološke zapreke. I zato, sljedeći put kada se požalite da „nemate vremena“ za vježbanje, sjetite se da možete trčati na traci dok gledate vašu omiljenu seriju na televiziji, vrtjeti pedale sobnog bicikla dok komentirate objavu prijatelja na društvenoj mreži ili odraditi 20 minuta istezanja na prostirki dok krajičkom oka pratite svoju bebu u kolijevci.

Foto: Arena Hospitality Group

Štedi se na vremenu i novcu

Htjeli to priznati ili ne, mnogima je važno što će obući za vježbanje u teretani. Ponekad su kvaliteta materijala i način izrade odjevnog predmeta manje važni od samog izgleda jer u teretani nikad niste sami. Treniranje kod kuće vas rješava osjećaja da su sve oči uprte u vas zbog onog što nosite. Baš zato što na sebi imate staru, ali najudobniju majicu ili trenirku, više ćete se koncentrirati na pravilno izvođenje vježbi.

Drugim riječima, tjelovježbom u vlastitom domu uštedjet ćete i na financijama i na vremenu kojeg bi potrošili u potrazi za najnovijom fitness odjećom i obućom. Štoviše, za sat joge u dnevnom boravku vam ne trebaju ni tenisice! Dovoljni su vam udobna prostirka za vježbanje, pilates lopta i mali utezi.

Vježbajte u udobnosti svoga doma uz učinkovitu sportsku opremu. Posjetite Hervisovu online trgovinu već danas i pronađite kvalitetnu spravu koja najbolje odgovara vašem tipu tjelovježbe!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije