Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Zaštititi svoje zdravlje na vrijeme, neprocjenjivo je važna odluka!

GRAWE
15.11.2022.
u 14:17

Poslovica kaže: „Zdrav čovjek ima tisuću želja, a bolestan samo jednu.“ – zašto onda toliko često vlastito zdravlje uzimamo zdravo za gotovo kada je ono najvrijednije što imamo? Zašto reagiramo samo onda kada je već skoro pa prekasno?

Kada govorimo o tome koliko je zdravlje neprocjenjivo čuvati, to znači poduzeti određene korake da bismo ga osigurali – zdravim načinom života, zdravim navikama, boljim odlukama i stvarnim osiguranjem koje nas zaista štiti. U sklopu police zdravstvenog osiguranja GRAWE Vital, osigurava se sveobuhvatni sistematski pregled koji uključuje i ultrazvuk prostate.

Najčešća zloćudna bolest u muškaraca

Ono što je rak dojke u žena, to je rak prostate u muškaraca – najčešća zloćudna bolest. Međutim, ukoliko se na vrijeme otkrije, rak prostate izlječiv je u 98% slučajeva. Upravo zato se cijeli studeni obilježava kao Movember – mjesec borbe protiv raka prostate.

Ali, je li uistinu jedan mjesec u godini dovoljan za velike promjene?

Jedna pročitana stranica knjige ne može nam pokazati pravu radnju priče. Jedan odlazak u teretanu ne može promijeniti naš fizički izgled. Jedan loš dan u tjednu ne čini cijeli tjedan lošim. Jednako tako, jedan mjesec u godini može pomoći i predstavljati onaj prvi korak, ali nije dovoljan za učiniti velike promjene, pogotovo u ovoliko osjetljivoj i važnoj temi. Ponekad mislimo da nemamo vremena uvijek razmišljati o zdravlju, o sebi…, a da se samo nama ništa neće dogoditi iako živimo u svakodnevnom intenzivnom tempu stresa, obaveza i nezdravih navika. No, mislite li da bolest, ili teški trenuci, znaju koji je mjesec u godini? Dođu nenadano i neočekivano, a često kada smo na to najmanje spremni.

Pregled urologa

Ukoliko u obitelji nema oboljelih od raka prostate, nakon 40. godine života, muškarcima se preporučuje specijalistički pregled urologa preventivno jednom godišnje. U slučajevima čestih upala mjehura ili upala prostate urološki pregled se treba obavljati češće.

Važno je imati oslonac!

GRAWE Vital polica dodatnog zdravstvenog osiguranja omogućuje da jednostavno, brzo i besplatno dogovorite i obavite preventivni pregled u više od 300 najboljih zdravstvenih ustanova diljem cijele Hrvatske ​po vlastitom izboru jer – prevencija je pola zdravlja, a mogućnost izlječenja raka prostate, kao što smo već naveli, je 98 % ukoliko je otkriven na vrijeme! Osim velikog izbora mogućih ustanova, moguće je birati i između tri programa zdravstvenog osiguranja: GRAWE Prevent koji nudi tri razine individualnog zdravstvenog osiguranja – Classic, Premium i Deluxe, GRAWE Hospital koji osigurava novčanu naknadu za boravak u bolnici i GRAWE Operation koji osigurava od visokih troškova u slučaju operativnih zahvata. Ne odgađajte svoje zdravlje, niti dopustite da vam netko odgađa pravo na preventivne preglede - GRAWE VITAL omogućuje da odaberete vrijeme, mjesto i liječnika, na ostalo misle stručnjaci.

Iako ovo često nisu lijepe teme o kojima volimo razgovarati – one su nužne, ne samo tijekom studenog nego tijekom cijele godine. GRAWE kroz svoju kampanju 90/98 potiče na edukaciju i usvajanje zdravih navika, a najveću važnost na prevenciju! Ne dopustite da ubrzana i stresna svakodnevica, nedostupnost termina ili visoke cijene privatnih pregleda uspore vašu dobru odluku.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije