Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opasno sunce

Zaštita od raka kože i opeklina jedino je krema s faktorom 30

sunčanje
PIXSELL
02.06.2011.
u 08:00

Premda preporučen, faktor 15 pruža zaštitu ako se nanosi u debljem sloju, 2 mg po četvornome centimetru kože

Ako želimo sačuvati zdravlje, zaštititi se od raka kože i opeklina, a ipak uživati u ljetnim čarima, potrebno je mazati se kremama koje imaju zaštitni faktor najmanje 30, smatra doktor Ike Iheanacho. Premda je na početku godine Nacionalni institut za zdravlje u Nici izdao proglas prema kojem je i zaštitni faktor 15 dovoljan, doktor Iheanacho tvrdi da nitko ne vodi računa o tome kako i koliko često ljudi u danu nanose kreme za sunčanje. Tvrdi da faktor 15 pruža zaštitu ako se nanosi u debljem sloju, 2 mg po četvornome centimetru kože. U praksi se ne nanosi toliko, nego pola od preporučenog.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije