Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mmm...

Zasladite se za početak tjedna: Hrskav pohani kruh preliven medom

Shutterstock
21.09.2020.
u 09:30

Uzmite omiljeno voće i dodatke po želji i uživajte!

Mnogima je vikend rezerviran za malo manje zdrav doručak, ali zašto se ne biste počastili jednim takvim ponedjeljkom ujutro i dobro započeli tjedan? Donosimo vam recept za pohani kruh, ali ovoga puta imamo malo drukčiju verziju – slatku! Priprema zahtijeva malo truda, ali svaka se utrošena minuta apsolutno isplati. Prelijte ga medom, posipajte šećerom u prahu i dodajte omiljeno voće. 

Sastojci:
850 ml mlijeka
50 g šećera
2 žlice meda
1 štapić cimeta
korica polovice limuna
5 velikih jaja
1 stari baguette
suncokretovo ulje

Koliko Hrvati vole kavu i koliko je popiju dnevno, doznajte u videu:

Priprema:
U posudi pomiješajte mlijeko sa šećerom, medom, štapićem cimeta i koricom limuna. Stavite na vatru i pričekajte da zavrije, a potom smanjite vatru i pustite da krčka još nekoliko minuta. Kad se šećer otopi, maknite s vatre i pričekajte da se ohladi.

Baguette narežite na kriške debljine 2-3 cm. U plićoj posudi umutite jaja. Kruh najprije umočite u mlijeko, a potom u jaja.

U tavicu dodajte ulje pa ga zagrijte. Pržite svaki komad kruha dvije do tri minute sa svake strane. 

Izvadite kruh iz tavice i prenesite ga na pladanj obložen papirnatim ubrusima. Pričekajte da papir upije višak masnoće pa svaki kruh po želji umočite u mješavinu šećera i cimeta u prahu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije