Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sjajni trikovi

'Zamagljene' čaše, začepljena slavina... Ove stvari lako ćete očistiti jednim prirodnim proizvodom

shutterstock
10.09.2021.
u 07:00

Može se koristiti na različite načine, a ovih pet stvari očistiti će bez dugotrajnog ribanja i muke

Alkoholni ocat je sredstvo za čišćenje koje se može koristiti u svakoj prostoriji u kući. Kao prirodna kiselina, ocat čini čuda kako bi očistio mineralne naslage i mrlje. Portal Real Simple otkrio je kako očistiti gotovo sve alkoholnim octom, od kuhala za vodu do zamagljenih čaša za vino.

Kuhalo za kavu
Ulijte jednake dijelove alkoholnog octa i tople vode u kuhalo te ostavite da odstoji oko 30 minuta, a zatim četkom očistite mrlje od kave. Nakon što očistite sve mrlje, operite ga deterdžentom za suđe i toplom vodom kako biste uklonili miris octa.

Otkriveno može li jabučni ocat uistinu pomoći pri mršavljenju:

1/8

Čaše za vino
Umočite mekanu krpu u ocat tako da bude vlažna, a zatim obrišite čašu iznutra i izvana. Također, ako imate puno octa pri ruci, čaše možete namakati u njemu oko 5 minuta. Kako biste uklonili miris i okus octa, svaku čašu operite ručno deterdžentom i vodom, temeljito isperite, a zatim osušite krpom.

Mikrovalna pećnica
Jednu posudu napunite mješavinom vode i octa pa je stavite u mikrovalnu na sedam minuta. Kako se para oslobađa, to će pomoći u otpuštanju svih ostataka i mrlja. Kada se mikrovalna ohladi, spužvicom očistite svu nečistoću.

Kuhalo za vodu
Da biste na lak način uklonili nakupine minerala, napunite kuhalo jednakim dijelovima vode i octa, a zatim otopinu prokuhajte nekoliko minuta. Pustite da se kuhalo ohladi pa izlijte tekućinu. Ocat pomaže u razgradnji mineralnih naslaga bez ikakvog ribanja.

Slavina
Ako vam je slavina začepljena nakupljenim mineralnim naslagama, isprobajte ovaj trik. Malu plastičnu vrećicu do kraja napunite octom, a zatim je pričvrstite na izljev slavine tako da bude uronjena u ocat. Pričvrstite vrećicu pomoću gumice. Ostavite otopinu sat vremena prije uklanjanja. Pustite toplu vodu na minutu da uklonit preostale mineralne naslage.

Ljeto 2021. godine najtoplije je u povijesti mjerenja!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije