Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dobro je znati

Zalijepite prste! Donosimo pet trikova za lakše hodanje u štiklama

Foto: Shutterstock
1/7
12.02.2019.
u 07:00

Razlika u centimetru ili dva potpetice itekako može "učiniti čuda".

Višesatno nošenje štikli pravi je izazov, posebice ako ih ne nosite redovito. Žuljevi i natisci tek su neki od neugodnih posljedica nošenja štikli. Kako bi nošenje štikli bilo ugodnije, ovo su trikovi koji će vam u tome pomoći.

Odaberite pravi model

Ako tek počinjete nositi štikle, počnite s platformama. Ako ipak zbog određene prilike birate salonke, pripazite dobro da odaberete one koje su ugodnije za hodanje i u kojima se osjećate stabilnije. Razlika u centimetru ili dva potpetice itekako može "učiniti čuda". Odaberite model i svakako prošetajte par koraka u njima prije nego što ih kupite. Ako vas već sada noge bole, zamislite kako biste u njima trebali stajati cijeli dan i znat ćete je li taj model za vas. 

Birajte deblju petu

Štikle s ultratankim potpeticama su seksi, no jako je teško održavati ravnotežu na takvim cipelama, posebice ako tek počinjete hodati u štiklama. Birajte cipele s debljom petom za lakši hod. Birajte mekše materijale i unutrašnjost cipele koja će pomoći neutralizirati pritisak.

Zalijepite prste

Zvuči čudno, znamo, no stručnjaci savjetuju kako je dobra ideja zalijepiti treći i četvrti prst jer će to smanjiti pritisak na stopalu kada hodate u cipelama s visokim potpeticama. 

Raširite cipele

Obucite debele vunene čarape i uvucite noge u cipele. Hodajte u njima po kući i malo ih "zagrijte" sušilom za kosu. Od vrućine će se materijal početi širiti.

Koristite jastučiće

Na tržištu postoje razni jastučići koje možete umetnuti u cipele, a koji bi trebali reducirati bol i pritisak. Isprobajte ih i nađite onaj koji vama i modelu cipele koji preferirate najviše odgovara. 

Pogledajte i video: Jednojajčani blizanci pokazali kako pušenje utječe na izgled

Ključne riječi

Komentara 2

MA
Manijak
09:12 12.02.2019.

Jos jedna od zenskih prevara... Kad se skine, nije to ta zena. Strasno

Avatar Hazl113
Hazl113
07:26 12.02.2019.

Kakve ružne stare noge.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije