Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
To je ljubav!

Bili su zajedno 65 godina i umrli na isti dan držeći se za ruke

Privatna arhiva
20.01.2020.
u 11:40

Njihova je ljubav bila poput onih iz knjiga. Voljeli su se od prvog trenutka, a zadnje dane proveli su u rehabilitacijskom centru, držeći se za ruke. Umrli su istoga dana.

Jack Morrison (86) umro je 11. siječnja, a njegova supruga Harriet Morrison (83) samo nekoliko sati kasnije. Osoblje u bolnici spojilo je njihove krevete kako bi se držali za ruke posljednje sate svojega života, prenosi UNILAD.com

Sue Wagener, nećakinja ovog para rekla je: "Tužna sam, ali znam da su sada u miru i da su zajedno. Njihova je ljubavna priča kao iz knjige." Upoznali su se kada se Harriet pridružila svom ocu na glazbenoj turneji, a vozač njihova autobusa bio je upravo Jack. Sue je otkrila da su na prvi spoj otišli 1955. na Noć vještica, a od toga dana su nerazdvojni. Imali su vlastitu tvrtku koja se bavila autobusnim prijevozom, odgojili su dvojicu sinova i nećakinju Sue.
Bili su članovi društva koje se bavilo filantropskim radom i tako su provodili slobodno vrijeme – putovali su svijetom s ostalim članovima od Europe do Australije. Jedan od članova, Wayne Price rekao je: "Niste mogli vidjeti Jacka bez Harriet, nikada."

Nažalost, prije godinu dana Harriet je pala za vrijeme šetnje sa psom i slomila kuk i zdjelicu. Također je oboljela od demencije i prebačena je u rehabilitacijski centar. Jacku je teško palo što je sam kod kuće, a ubrzo poslije Harriet i on je pao te ozlijedio vrat. Prebačen je u isti rehabilitacijski centar samo nekoliko soba dalje od Harriet.

Uvijek bi zaspali zajedno držeći se za ruke – jedan u krevetu, drugi u invalidskim kolicima. Katkada Harriet ne bi prepoznala svojega supruga zbog demencije. Na Badnjak je Sue rekla Jacku kako Harriet više ne jede i ne pije, a kad je to čuo, i on je prestao uzimati hranu i vodu.

Dana 10. siječnja, oko 23 sata, medicinska sestra rekla je Sue da je Harriet na samrti i da žele spojiti njezin krevet s Jackovim kako bi mogli biti zajedno. Jack je prvi preminuo, a Harriet samo nekoliko sati poslije njega.

Poslušajte ljubavne savjete kumica s placa u videu:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije