Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Barba

Zaboravljeni saloni za muškarce su nekoć gotovo egzistirali u svakom gradiću

Retro priča o muškarcu
Foto: Stuart McCoombe
1/8
29.12.2014.
u 13:06

Brijačnice su, uz još pokoje druge pojave, preostali socijalno-uslužni, urbani ili kulturološki postament nekog „retro“ života, ako ih uopće više igdje i ima.

Ako postoje mjesta na svijetu u kojima muškarci bez ustručavanja pričaju i o vlastitoj estetici onda to mogu biti jedino brijačnice.

Ovi pomalo zaboravljeni saloni za muškarce su nekoć gotovo egzistirali u svakom gradiću i mahom su bili najposjećenija „štacija“, ako ne i najposjećenija uz gradske kavane, ali ne presudno i istinski samo zbog oštre britve lokalnog brice.

U njima su se okupljali i gospoda i težaci, njegovao se i poticao zabavljački talent njihovih vlasnika, čitao dnevni tisak, te se na koncu, u živopisnom ambijentu razvijala nepresušna polemika o politici, sportskoj sreći ili proteklim društvenim zbivanjima.

Foto: Stuart McCoombe

Foto: Stuart McCoombe

Brijačnice su, uz još pokoje druge pojave, preostali socijalno-uslužni, urbani ili kulturološki postament nekog „retro“ života, ako ih uopće više igdje i ima. Jedna takva brijačnica, na obalama Engleskog kanala, u Brightonu, svojim inventarom, omanjom kvadraturom i spretnom rukom domaćina može samo diskretno, ali ipak vizualno, odgovoriti na pitanje zašto se u komforu velike kožne stolice obavijen drvenastim mirisom koji neodoljivo podsjeća na jutra u prirodi, muškarac osjeća tako sigurno. U čemu je draž tog rituala?

Samo ako ste muškarac razumjet ćete u potpunosti i bez dodatnog objašnjenja takav trenutak. Nije to nikakva velika vijest, ali brijačnice su ostale i dalje prepoznate kao kutci rezervirani isključivo za muškarce, a pogled na taj intiman trenutak kad se bradata gospoda uređuju za društveni megdan vjerno je prikazan je u modnom editorijalu branda Barba snimljenim u engleskoj brijačnici „Cutter & Grinder“.

Foto: Stuart McCoombe

Foto: Stuart McCoombe

Fotografije je snimio engleski fotograf Stuart McCoombe, a Barbin model David Bunell je u brijačnici pozirao u odijelu s bedževima iz Barba kolekcije te kožnim Barba notebookom boje konjaka. Editorijal zaokružuju fotografije u kojima Davida vidimo na pristaništu s vizurom mondenog života u pozadini.

>>Barbu vole i muškarci i žene. Otkrijte zašto

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije