Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Isprobajte

Zaboravite na popularnu tjesteninu s votkom: Novi recept koji je hit sadrži gin!

Instagram/green_sun23
02.05.2021.
u 07:00

Nakon slavnog recepta Penne Alla Vodka, sada se pojavila verzija s ginom.

Jedno od najpopularnijih jela prošle godine bila je tjestenina s votkom koju je proslavila Gigi Hadid. Inače, to jelo dolazi iz Italije i originalno se zove Penne Alla Vodka. Kako je recept slavne manekenke kružio internetom tako se i nadograđivao te izmjenjivao, pa je sada popularna tjestenina s još jednim žestokim pićem - ginom!

Ipak, okus ovog jela nije ni blizu Penne Alla Vodka, jer to piće ima neutralan okus dok gin ima biljni. Kako bilo, mnogi su ga proglasili još boljim i ukusnijim, a mi donosimo recept koji možete isprobati ovog vikenda.

Sastojci:
500 g tjestenine penne
1/2 luka, na kockice
1 konzerva rajčice narezane na kockice
1 šalica džina po izboru
1/2 šalice vrhnja
2 češnja češnjaka, usitnjenog
1/4 šalice maslinovog ulja
1/2 žličice chillija
1/2 šalice parmezana, ribanog
1/4 šalice svježeg bosiljka
Sol i papar
Malo šećera

Priprema:
U jedan lonac dodajte maslinovo ulje, sjeckani luk i usitnjeni češnjak te čili. Pržite otprilike pet minuta, a zatim dodajte rajčice i kuhajte još par minuta. Maknite s vatre i ispasirajte dok ne dobijete glatku teksturu. Zatim dodajte zvijezdu recepta - gin - i malo šećera. Prokuhajte dok alkohol ne ispari, umiješajte vrhnje, parmezan i začine. Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju i pomiješajte s umakom, piše Metro.

Ovo je jedini McDonald's koji ima logo u tirkiznoj boji!

Znate li koja je tjestenina puna proteina i zašto je to bitno?

1/3
Ključne riječi

Komentara 1

MO
montello
19:11 02.05.2021.

ali onda se gubi miris bude slatkasto gorka tjestenina

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije