Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jesenski desert

Za vikend se zasladite pitom od bundeve: Priprema vam neće oduzeti puno vremena

Shutterstock
24.10.2020.
u 07:00

Počastite sebe i drage ljude ovim popularnim desertom.

Pita od bundeve tradicionalni je desert diljem Amerike, a sve veću popularnost dostiže i u Europi. U klasično tijesto za pite stavlja se bundeva aromatizirana cimetom, đumbirom, klinčićem i muškatnim oraščićem. Rezultat je ukusna i kremasta poslastica kojoj je teško odoljeti. Pripremite ju ovog vikenda i zasladite sebe i ukućane.

Sastojci koji vam trebaju za tijesto su:
1,5 šalica oštrog pšeničnog brašna
1 šalica maslaca
1/3 šalice hladne vode
1 žličica šećera
Pola žličice soli

Za nadjev:
700 g Hokaido bundeve
3 jaja
1 šalica smeđeg šećera
1 čajna žličica mljevenog cimeta
1 čajna žlica mljevenih klinčića
Pola čajne žličice svježe naribanog đumbira 
Prstohvat muškatnog oraščića
Prstohvat soli
250 ml mlijeka

U braku su 60 godina, a zbog koronavirusa bili su razdvojeni 215 dana! Snimka ponovnog susreta je predivna ❤️

Priprema:                                                                        
U jednoj zdjeli pomiješate brašno, šećer, sol i maslac i umutite štapnim mikserom. Zatim polako dolijevajte vodu i miješajte na najmanjoj brzini miksera sve dok se smjesa ne počne grudati i poprimi izgled krušnih mrvica. Dobiveno tijesto možete malo posipati brašnom kako bi lakše rukama oblikovali kuglu i zamotali je u prozirnu foliju. Tijesto zatim stavite u hladnjak na 30 minuta kako bi se stisnulo.

Za to vrijeme ogulite i očistite bundevu te ju narežite na kockice. Kockice bundeve zatim kuhajte u vodi dok ne omekšaju. Dobro ju ocijedite, usitnite i stavite u zdjelu. Dodajte šećer, cimet, klinčić, đumbir, muškatni oraščić i sol. U posebnoj zdjeli istucite jaja, dodajte ih smjesi bundeve i začina. Dobro promiješajte te polako dolijevajte mlijeko miješajući cijelo vrijeme. 

Na pobrašnjenoj površini razvaljajte tijesto debljine 0,5 cm te ga prebacite u lim za pečenje i oblikujte prema njemu. Tijesto po dnu izbodite vilicom i prelijte pripremljenim nadjevom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 210°C oko 10 minuta, a zatim temperaturu smanjite na 180°C i pecite još 40-ak minuta.

Po želji servirajte sa šlagom i posipano cimetom.      

Recept slavne glumice srušio internet: Svi su poželjeli pripremiti krumpir na ovaj način

1/6
              
Ključne riječi

Komentara 1

MO
montello
18:09 24.10.2020.

samo volim pitu od jabuke

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije