Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Saznajte kako

Za što je sve dobar talog kave? Čini čuda na koži, možete ga koristiti u vrtu, za tjeranje insekata...

shutterstock
02.09.2020.
u 07:00

Uz to što je odlična za energiju i razbuđivanje, kava se može koristiti i na druge super načine u kućanstvu, kao i u rutini njege kože

Ponekad je jedna vruća šalica kave sve što nam treba kako bismo se ujutro napunili energijom i pripremili za radni dan ispred sebe. Osim kao napitak, popularna je jer je korisna i za kožu i kosu. Talog kave čini čuda na koži kada ih koristite kao piling. No, mogli biste se iznenaditi kad saznate da talog kave koristan i u druge svrhe. Možete ga koristiti kao gnojivo u svom vrtu, za ubijanje insekata, uklanjanje buha s kućnih ljubimaca. Osim njih, postoji još nekoliko stvari u kojima možete koristiti svoj stari talog kave, prenosi Pinkvilla.

Biljke trebaju esencijalne hranjive sastojke kako bi optimalno rasle. Dakle, talog kave možete koristiti u tlu jer sadrži mnogo esencijalnih hranjivih sastojaka poput dušika, kalcija, kalija, željeza, fosfora, magnezija i kroma. Talog kave možete kompostirati da biste ga koristili u tlu vrta kako biste povećali količinu hranjivih sastojaka i razinu vode. 

Određeni spojevi u kavi poput kofeina i diterpena otrovni su za insekte. Dakle, talog kave možete koristiti i za odbijanje buba. Podloga od kave vrlo je korisna i protiv buha. Buhe su vrlo česti problemi kod kućnih ljubimaca. Dakle, samo trljajte talog na krzno ljubimca nakon šamponiranja kako biste uklonili buhe.

Kava sadrži dušik koji može apsorbirati ili ukloniti bilo koji loš miris. Također možete staviti jednu šalicu taloga kave u hladnjak kako biste uklonili loš miris. Kuhinjski pribor lako se riba talogom kave kako bi se očistio. 

Talog kave pomiješajte s kokosovim uljem ili vodom i utrljajte ga na kožu zahvaćenu celulitom. To će smanjiti pojavu celulita.

Video o pravilnom cijeđenju tjestenine izazvao burnu raspravu:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije