Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Restoran Skif, Igrane 33, Igrane

Za ručak street food, a večera u sljedovima

Turistička patrola u Igranima
Foto: Matko Begovic/PIXSELL
1/3
03.08.2022.
u 09:21

Popis jela nije dug, sastoji se od prvog i drugog slijeda u kojem su četiri riblja i tri mesna jela te degustacijskog menija u šest sljedova, dok je za vegane osmišljeno po jedno jelo iz svakog slijeda.

S konceptom street food ponude od 11 do 17 sati, tijekom koje ćete u papirnatoj kutiji s drvenom vilicom dobiti hranu, i večerom u sljedovima od 19 do 22, vlasnici restorana Skip napravili su, izgleda, pun pogodak.

Nakon jednostavne dnevne ponude jela (lignje, burger, salate i krumpirići), na istoj terasi uz more uvečer možete uživati u sasvim drukčijim okusima i toliko razvikanom, no u malim mjestima poput Igrana neočekivanom spoju tradicionalne i moderne kuhinje, bazirane na lokalnim namirnicama.

Popis jela nije dug, sastoji se od prvog i drugog slijeda u kojem su četiri riblja i tri mesna jela te degustacijskog menija u šest sljedova, dok je za vegane osmišljeno po jedno jelo iz svakog slijeda. Maštoviti meni složio je glavni chef Ante Dropuljić. Tako su u prvom slijedu, na primjer, lignje posute bademima s pjenom od krumpira i uljem bosiljka, u drugome je morski pas s cvjetačom, ječmom i rajčicom, a među mesnima janjeći kotlet s graškom, ciklom, jogurtom i mentom.

Uz svako su glavno jelo potpuno različiti prilozi, nema ponavljanja. Vlasnica Ljubica Ivanac, žena kojoj osmijeh ne silazi s lica i za koju njezini sumještani kažu da joj je on zaštitni znak, u detalje će objasniti i prezentirati što imate u tanjuru te predložiti vino. Baš kao što tijekom dana i uvečer u Skifu na meniju nisu ista jela, tako ni konobari nemaju isti dress code za ručak i večeru. 

 

Izbor i kvaliteta jela (do 50 bodova) 49

Izbor i ponuda pića (do 15 bodova) 14

Usluga i ljubaznost (do 10 bodova) 10

Dojmovi i prostor (do 20 bodova)    20

Ukupnost ponude (do 5 bodova)      5

Ukupno                                            98

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije