Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prekrasna priča

Za paraliziranu suprugu izradio posebna kolica: Želimo svuda ići zajedno!

Instagram/@notawheelchair
07.07.2020.
u 09:00

Nakon što su ih dobro testirali i provjerili, odlučili su ih početi prodavati i tako pomoći i drugim osoba s fizičkim oštećenjem da, bez obzira na hendikep, putuju po svijetu.

Cambry Nelson je 2005. godine na treningu pala s konja, zadobila teške ozlijede i ostala paralizirana. Od tada se služila invalidskim kolicima, ali onim klasičnim. Njezin suprug Zack voli putovanja, ali na njih, naravno, ne želi odlaziti bez nje, pa je došao na genijalnu ideju.

Napravio je svojoj supruzi posebna invalidska kolica, odnosno vozilo! Kako prenosi Bored Panda, spojio je dva električna bicikla sa sjedištem na sredini. Zbog njegove ideje i truda, Cambry napokon može uživati i zajedno s njim obilaziti svijet.

Mlada djevojka iz Amerike kaže kako joj se ovo nekada činilo nemogućim, a sada može prijeći kilometre i kilometre bez bolova u leđima. "Osjećam se slobodno, napokon."

Pogledajte video:

Nakon što su ih duži period isprobavali i provjeravali kako im služe na raznim avanturama, ovaj par odlučio ih je početi prodavati i tako omogućiti i drugim invalidima da uživaju u putovanjima i izletima. "Htjeli smo napraviti nešto što će svima biti dostupno, pa nam je najviše muke zadavalo postavljanje cijene. Kolica su kvalitetna i dosta je uloženo u njih - i novaca i vremena", otkrili su.

Kolica su električna, ali tiha. Imaju nosač za raznu opremu - za kampiranje, piknike, izlete... Aluminijski okvir i odvojivi branik čine ih pogodnima za razne terene. Ipak, malo teže idu po pijesku. 

Njihova cijena je 3750 dolara, odnosno 25 tisuća kuna.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Exploring nature just got a whole lot easier! #notawheelchair

A post shared by NotAWheelchair (@notawheelchair) on

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije